Kako očuvati zdravlje: Pročitajte savjete za bolji i uspješniji dan

U vremenu kada sve vrijeme ili većinu vremena provodimo u svojim domovima kako bismo doprinijeli suzbijanju pandemije i zaštitili sebe i druge, jako je važno povesti računa i o načinu boravka u domu, navikama, motivaciji i mentalnom zdravlju.


Najvažnije je krenuti u dan kvalitetno. Jutro je doba dana kad sami, svojim navikama određujemo kakav će nam biti dan – bez obzira na sve oko nas, ako smo odmorni i puni energije, nema tog problema s kojim se nećemo moći uhvatiti u koštac. Naravno, kako bismo to postigli, trebamo usvojiti zdrave jutarnje navike koje će nas ojačati, napuniti energijom i dobrim raspoloženjem – i svijet je naš. 🙂

Advertisements

Čaša vode nakon buđenja

Hidratizirajte organizam odmah nakon buđenja jer niste pili ništa zadnjih šest, sedam, osam sati… Dodajte malo limuna, meda i đumbira i tijelo će odmah pozitivno reagirati, a metabolizam će se probuditi.

Istezanje i vježbanje

Genijalna stvar za buđenje, kako uma tako i tijela. Ako niste preveliki fan vježbanja, ipak se natjerajte makar na par minuta istezanja, vaše će vam tijelo biti zahvalno.

Doručak

Advertisements

Najkorisniji obrok u danu, treba ga pojesti do sat vremena nakon buđenja i, naravno, treba biti obilan i dobro uravnotežen.

Pokret u novi dan

Prve stvari na listi neka budu najteže i najzahtjevnije. Kad njih savladate svježi i puni energije, ostat će vam dovoljno koncentracije i snage za ostatak dana, a raspoloženje zbog uspješno odrađenih najgorih zadataka bit će dodatna pogonska energija.

I za kraj – opuštanje

Ne zaboravite praviti pauze u toku dana, a na kraju dana se opustiti uz dobru knjigu, muziku ili seriju i film. Mnoge online baze knjiga su za vrijeme pandemije otvorene i dostupne besplatno, Netflix uvijek nudi besplatno gledanje kompletnog sadržaja prvih mjesec dana, a YouTube je prepun sjajnih koncerata. Pustite koncert, udobno se smjestite u krevet i uživajte za kraj uspješnog dana. 🎵


#ostajemkući jer #zdravljejezakon

(STUDOMAT.ba)