Kako ne odustati od svojih ciljeva?

Svima je dobro poznato da na početku svake godine odredite i ciljeve za narednih 12 mjeseci, i radite na njihovom ostvarenju samo prva tri mjeseca. Kasnije sva ta uzbuđenost splasne i nekako se izgubi u mnoštvu obaveza.


ciljevi

Pretpostavljam da svi znate kako da napravite plan i zacrtate svoje ciljeve. Ukoliko ne znate, naš je savjet da je najbolje da ih zapišete i poredate po relevantnosti, piše Bizlife.

Zapišite ih sve na jednom mjestu

Izaberite mjesto gdje ćete imati zabilježene sve te ciljeve. To može biti Evernote, vaš rokovnik, tabla, ili papir koji ćete negdje čuvati. Ako želite da se fokusirate na pomenute ciljeve, čuvajte ih sve u jednom fajlu na laptopu ili na nekom mjestu gdje ćete na kraju nedjelje moći da bacite pogled na tu listu.

rb knjige

Pojednostavite ciljeve

Napiši knjigu. Istrči maraton. Nauči da šiješ. Lansiraj novi proizvod. Možda želite da ostvarite mnoštvo ciljeva, ali ako ih postavite sve u isto vrijeme, postoji mogućnost da nećete postići nijedan, i da ćete izgubiti fokus. Zapišite 25 ciljeva koje imate na umu da ostvarite tokom života, i onda prionite na 4, 5 za početak.

Pratite napredak ciljeva

Svakog petka ili subote zapišite dokle ste stigli sa svojim planovima. Koliko ste km istrčali te nedjelje, koliko ste stranica knjige napisali…

Bez obzira da li ste odlučili da budete produktivniji na poslu ili u privatnom životu, postavljanje ciljeva je prva i osnovna stavka. Trik je da naučite kako da se fokusirate na ciljeve i koje korake sve treba da preduzmete da biste ih ostvarili.

Potrebna ti je motivacija za učenje? 💡📚 Za let do visokog akademskog zvanja potrebna su kriiila. 🚀 Budi u formi za ispite i posjeti www.studom.at/kriiila

(STUDOMAT.ba)