Kad snovi postanu stvarnost: Garden of Dreams najbolji regionalni festival elektronske muzike

Nominacijom u kategoriji Regionalni festival godine, Garden of Dreams našao se u utrci za prestižnu nagradu "Ambasador" s Exitom, Lovefestom, No Sleep i Sea Dance festivalom, a zahvaljujući glasovima publike, uspio je i odnijeti titulu najboljeg regionalnog festivala elektornske muzike za 2019. godinu.


Zagreb/Sarajevo, 18.09.2020. – Četvrta po redu dodjela nagrada Ambasador održala se u sinoć u zagrebačkom klubu Aquarius. Nagradu u kategoriji Regionalni festival godine osvojila je ekipa koja stoji iza bosanskohercegovačkog Garden of Dreams festivala koji se, već nakon svog prvog izdanja našao u izuzetno jakoj konkurenciji velikih regionalih festivala i uspio oduševiti sve ljubitelje elektronske muzike.

Advertisements

Prvo izdanje Garden of Dreams festivala okupilo je više od 4.000 ljubitelja i ljubiteljica elektronskog zvuka koji su na magičnim lokacijama širom bh. prijestolnice imali prilike plesati pod zvijezdama i suncem, te uživati u nezaboravanom trodnevnom provodu uz velikane elektronske muzičke scene. Tako je Garden of Dreams vratio Sarajevo na mapu evropskih party destinacija, a muzička scena postala je bogatija za jedan posve drugačiji festival i audiovizuelni spektakl.

Nagrada Ambasador dodjeljuje se najznačajnijim akterima elektronske scene za ostvarenja u protekloj godini. Ova dinamična nagrada aktivno prati dešavanja na elektronskoj muzičkoj sceni u regiji, odaje počast najboljim festivalima, klubovima, muzičarima i plesnim destinacijama, a sudeći prema nominaciji, Garden of Dreams je prepoznat kao veoma uspješan projekat vrijedan pažnje. Poznato je da Ambasador u jednakoj mjeri poštuje i glas struke i publike, a upravo je publika zaslužna što titula najboljeg regionalnog festivala odlazi u ruke GoD ekipi.

Advertisements

“Želimo se zahvaliti svima koji su glasali da ove godine baš Garden of Dreams festival odnese titulu najboljeg regionalnog festivala kao i svima onima koji daju podršku našem radu od samog početka i dijele istu ljubav i strast prema elektronskoj muzici. Hranimo se energijom i osmijehom koji izmamimo ljudima. Izuzetno nam je drago što je Ambasador, već nakon prvog izdanja, prepoznao potencijal GoD festival i nominovao ga u konkurenciji s festivalima kao što su Exit, Lovefest, Sea Dance i No Sleep, a posebno je zadovoljstvo u tako jakoj konkurenciji odnijeti nagradu za najbolji regionalni festival elektronske muzike. Ovo nam je veliki poticaj i vjetar u leđa da nastavimo raditi ono što najbolje znamo i najviše volimo, da nikada ne odustajemo od svojih snova kao i da ustrajemo u naumu da Sarajevo i BiH imaju reprezentativan festival elektronske muzike” – poručuju iz GoD tima.

Pandemija koronavirusa mnogima je pomrsila planove ali ne i GoD ekipi koja nastavlja raditi punom parom i živjeti svoje snove, a nadaju se i druženju na plesnom podiju sa svojom publikom u skorije vrijeme.

Podsjećamo, zbog nepovoljne epidemiološke situacije u glavnom gradu BiH GoD festival je već dva puta pomjeren, a uprkos činjenici da su mnogi muzički i filmski festivali već otkazani ili u cjelosti prebačeni u online format, organizatori GoD Festivala su i dalje optimistični te se nadaju da će se drugo izdanje GoD festivala održati čim to zdravstvena situacija dozvoli i obećavaju da će sarajevska Bašta snova uskoro ponovo odzvanjati čarobnim zvukovima elektronske muzike.

Za više informacija posjetite Garden of Dreams profile na društvenim mrežama.