Prijavi se na nagradno takmičenje

Projekat EU4Agri, objavljuje nagradno takmičenje namijenjeno likovnim umjetnicima i umjetnicama za osmišljavanje umjetničke instalacije.


art 1600420891

S ciljem promocije sektora održive poljoprivrede u BiH, projekat EU4Agri poziva sve likovne umjetnike i umjetnice da predlože idejno rješenje za umjetničku instalaciju, te tako učestvuju u nagradnom takmičenju i dobiju priliku da osvoje vrijednu nagradu.

Ovaj projekat, koji finansira Evropska unija, a implementiraju i sufinansiraju UNDP i CzDA, poziva takmičare na osmišljavanje umjetničke instalacije na temu „Održiva poljoprivreda u Bosni i Hercegovini”.

Idejno rješenje treba da obuhvati jednu ili više od sljedećih podtema koje su vezane za održivu poljoprivredu: put ka Evropskoj uniji, poljoprivreda “od njive do stola”, inovacije i tehnologija u poljoprivredi, održavanje biodiverziteta, ekologija, žene i mladi, te regeneracija ruralnih područja.

U nagradnom takmičenju mogu učestvovati svi umjetnici/ce, građani/ke BiH, koji do 21. 09. 2020. godine na e-mail adresu registry.ba@undp.org pošalju originalno i kreativno rješenje na temu „Održiva poljoprivreda u BiH“.

Autor/ica najboljeg idejnog rješenja će biti obavezan/na realizovati svoj idejni prijedlog u prostorijama projekta EU4Agri, na adresi Zmaja od Bosne 7, Sarajevo, u roku od najviše 15 radnih dana od potvrde o odabiru.

Projekat EU4Agri će pokriti troškove materijala potrebnih za aplikaciju pobjedničkog prijedloga, a pobjednik nagradnog takmičenja postat će vlasnik Tableta iPad Air.

Više informacija možete dobiti slanjem upita na e-mail adresu: registry.ba@undp.org, ili posjećivanjem stranice, na kojoj možete preuzeti i prijavne obrasce.