Javni konkurs za školovanje kadeta na Kraljevskoj vojnoj akademiji Sandhurst u Velikoj Britaniji 2017/2018.

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine raspisalo je Javni konkurs za školovanje kadeta na Kraljevskoj vojnoj akademiji Sandhurst Velikoj Britaniji za školsku 2017/2018. godinu.


Kandidati/kinje prijavljeni na Javni konkurs proći će test fizičke spremnosti, test općeg znanja, test engleskog jezika i intervju. Dodatni test poznavanja engleskog jezika će izvršiti i Ured vojnog atašea Velike Britanije u BiH. Sigurnosnu provjeru za svakog uspješnog kandidata/kinje izvršiće  nadležni  sektor Ministarstva odbrane BiH, a zdravstveni pregled kandidata/kinja koji uspješno prođu testiranje će obaviti nadležna ustanova u organizaciji MO BiH.

Advertisements

Rangiranje kandidata/kinja vršit će se na osnovu kriterija koje će odobriti Ministrica odbrane Bosne i Hercegovine i sa kojima će biti upoznati kandidati/kinje koji budu pozvani na testiranja i provjere.

Advertisements

Školovanje na Kraljevskoj vojnoj akademiji Sandhurst traje od 06.02.2017. godine do 13.04.2018. godine.

Za vrijeme školovanja kadetu je osiguran smještaj i ishrana u internatu Vojne akademije.

Po završetku školovanja, kadeti će biti primljeni u profesionalnu službu u početnom činu oficira Oružanih snaga Bosne i Hercegovine – potporučnik, odgovarajućeg roda – službe.

Konkurs ostaje otvoren petnaest (15) dana od dana objavlјivanja (19.12.2016.). Ispunjavanje uslova utvrđenih ovim Javnim konkursom računa se danom predaje prijave.

Za više informacija preuzmite Javni konkurs.

(STUDOMAT.ba)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!