Izvještaj: Visoko obrazovanje na nivou Evrope za 2015. godinu

Objavljen je izvještaj o procesu implementacije Bolonjskog procesa koji daje pregled stanja implementacije Bolonjskog procesa u 47 zemalja koje se nalaze u Evropskom prostoru visokog obrazovanja (European Higher Education Area EHEA).


Izvještaj pruža sveobuhvatne kvalitativne i kvantitativne informacije o svim glavnim aspektima reformi visokog obrazovanja, čiji je cilj dobro funkcionisanje Evropskog prostora visokog obrazovanja. U izvještaju se pokazuje da je ostalo još mnogo posla, kojeg treba obaviti.

U prosjeku, samo 7 od 10 studenata završi program visokog obrazovanja. Stopa završavanja visoko obrazovnih programa je niska 30-50 posto, a utvrdilo se i da su slabo finansiranje i nedovoljno poznavanje stranih jezika najveća prepreka mobilnosti studenata.

Izvještaj su sastavili Eurydice, Eurostat i Eurostudentom.

Izvještaj možete preuzeti u prilogu.

(UIS)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X