Izabrano novo rukovodstvo Studentskog parlamenta UNSA, najavljen aktivniji rad

Redovna izborna skupština Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS), na kojoj je izabrano novo rukovodstvo ove najmasovnije studentske i omladinske organizacije u Bosni i Hercegovini, održana je 15. januara u Sarajevu.


Za novog predsjednika izabran je Haris Zahiragić, a za njegovog zamjenika Merim Serdarević.

Također su izabrani i članovi Izvršnog odbora, koji su ujedno i predsjednici stručnih komisija SPUS-a, kao i student pravobranilac.

Novi predsjednik i ostali članovi rukovodstva najavili su odlučnu, bespoštednu i beskompromisnu borbu protiv korupcije, kriminala, nepotizma, klijentelizma, nerada i svih “bolesti” kojima je inficiran Univerzitet u Sarajevu, kao i kompletno visoko obrazovanje u BiH, prenosi portal Klix.ba.

Također su pozvali sve studente Univerziteta u Sarajevu (UNSA) koji posjeduju želju, odlučnost i kompetencije, da se aktivno uključe u rad SPUS-a, jer je pred njima mukotrpan rad.

Skoro svi kandidati izabrani su jednoglasno, što odražava jedinstvo i odlučnost studentske populacije u težnji za promjenama i reformama na UNSA, saopćeno je iz pres-službe SPUS-a.

(Klix.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X