Istraživanje: Mladi i mediji u Jugoistočnoj Evropi

OneWorld – platforma za Jugoistočnu Evropu (owpsee) učestvuje u istraživačkom projektu "Mladi i mediji" (Youth and Media) čiji su nositelji Fondacija Metamorfozis i Youth Educational Forum iz Makedonije, uz finansijsku podršku Open Society Foundations iz Londona.


OneWorld – platforma za Jugoistočnu Evropu (owpsee) učestvuje u istraživačkom projektu “Mladi i mediji” (Youth and Media) čiji su nositelji Fondacija Metamorfozis i Youth Educational Forum iz Makedonije, uz finansijsku podršku Open Society Foundations iz Londona.

Advertisements

Pored Bosne i Hercegovine, u istraživanju “Mladi i mediji” učestvovat će i druge zemlje Jugoistočne Evrope, odnosno Makedonija, Srbija, Albanija, Kosovo, Bugarska, Grčka, Turska i Hrvatska.

Cilj ovog istraživačkog projekta jeste ispitati stavove mladih osoba o korištenju medija, koliki je nivo medijske pismenosti mladih, da li  prepoznaju nasilje, kao i govor mržnje u medijima. Također, važnost istraživanja se ogleda i u tome da li su i koliko mladi Jugoistočne Evrope zainteresovani učestvovati u stvaranju sadržaja u medijima, i koliko je njihov glas vidljiv u medijima.

Advertisements

Istraživanje je planirano da se sprovede u cijeloj regiji sa više od 12.000 mladih osoba, te novinara/ki, udruženja i institucija.

Ukoliko imate od 15 do 30 godina i želite učestvovati u istraživanju koje će biti u obliku online ankete i imate pet do sedam minuta slobodnog vremena, posjetite: Istraživanje “Mladi i mediji”

(STUDOMAT.ba)