Institut za razvoj mladih KULT spreman podržati male zajednice u stvaranju boljih uslova za život mladih

U srijedu je u prostorijama Instituta za razvoj mladih KULT održan sastanak s predstavnicima Opštine Vlasenica s ciljem stvaranja boljih uslova života mladih u ovoj zajednici. Predstavnike Opštine Vlasenica posebno su zanimali modeli podrške koje Institut pruža manjim zajednicama iz oblasti razvoja omladinskih politika.


Razgovarali su o potencijalnoj saradnji, pružanju podrške radnoj grupi za izradu omladinske politike, mogućnostima za opremanje omladinskog centra i načinima kreiranja kvalitetnog programa za rad s mladima u ovoj zajednici. Važna tema sastanka bila je i predstavljanje mladih u krovnim tijelima i strukurama za mlade u Republici Srpskoj.

Advertisements

Predstavnici Opštine naglasili su da Vlasnica ima mladih koji su spremni ulagati vrijeme u vlastiti razvoj i razvoj zajednice, te da žele više raditi na unaprijeđenju položaja mladih.

Advertisements

Institut će zajedno sa Odsjekom za razvoj Opštine Vlasenica raditi na kreiranju Memoranduma o suradnji koji će definirati jasnije budući zajednički rad za bolji položaj mladih u Vlasenici, promociji uspjeha mladih i podršku postojećim inicijativama koje mladi pokreću.

Delegaciju Opštine Vlasenica činili su Goran Đurić, zamjenik načelnika opštine i Željko Damjanović, šef Odsjeka za razvoj.

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!