Institut za razvoj mladih KULT spreman podržati male zajednice u stvaranju boljih uslova za život mladih

U srijedu je u prostorijama Instituta za razvoj mladih KULT održan sastanak s predstavnicima Opštine Vlasenica s ciljem stvaranja boljih uslova života mladih u ovoj zajednici. Predstavnike Opštine Vlasenica posebno su zanimali modeli podrške koje Institut pruža manjim zajednicama iz oblasti razvoja omladinskih politika.


IMG 4824

Razgovarali su o potencijalnoj saradnji, pružanju podrške radnoj grupi za izradu omladinske politike, mogućnostima za opremanje omladinskog centra i načinima kreiranja kvalitetnog programa za rad s mladima u ovoj zajednici. Važna tema sastanka bila je i predstavljanje mladih u krovnim tijelima i strukurama za mlade u Republici Srpskoj.

Predstavnici Opštine naglasili su da Vlasnica ima mladih koji su spremni ulagati vrijeme u vlastiti razvoj i razvoj zajednice, te da žele više raditi na unaprijeđenju položaja mladih.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Institut će zajedno sa Odsjekom za razvoj Opštine Vlasenica raditi na kreiranju Memoranduma o suradnji koji će definirati jasnije budući zajednički rad za bolji položaj mladih u Vlasenici, promociji uspjeha mladih i podršku postojećim inicijativama koje mladi pokreću.

Delegaciju Opštine Vlasenica činili su Goran Đurić, zamjenik načelnika opštine i Željko Damjanović, šef Odsjeka za razvoj.