Info dan austrijskih univerziteta i obrazovnih institucija

Austrijski obrazovni sistem danas je jedan od najefikasnijih u svijetu. Spaja stručne, socijalne i praktične sposobnosti u uskoj suradnji sa privredom i tržištem rada.


austria zastava

Zahvaljujući internacionalnoj mreži svojih obrazovnih institucija Austrija je veoma atraktivna kao mjesto za studiranje i istraživački rad.

Stoga dođite na Info dan austrijskih univerziteta i obrazovnih institucija, koji će se održati u Sarajevu, 16. maja 2018. La Benevolencija 8 – V sprat – Velika sala Privredne komore Kantona Sarajevo u vremenu od 09.30 do 15.00 sati

U periodu od 10:00-11:30 predviđene su prezentacije obrazovnih institucija, a od 11:30 njihovi predstavnici stoje na raspolaganju za individualne razgovore.

Ovaj događaj je namjenjen srednjoškolcima, studentima koji žele studirati u Austriji ili tamo nastaviti daljni studij, njihovim roditeljima, kao i bosansko-hercegovačkim obrazovnim istitucijama, koje žele suradnju sa austrijskim partnerima. Saznajte više o mogućnosti studiranja u Austriji i dostupnim stipendijama.

Na događaju će se predstaviti:

  • Carinthia University of Applied Science
  • University of Applied Science Upper Austria
  • ÖSD – Österreichisches Sprachdiplom
  • Österreich Institut Sarajevo

Više informacija: sarajevo@advantageaustria.org

(STUDOMAT.ba)