IAESTE: Get together događaj od 15. do 17. augusta 2014. godine u Sarajevu

IAESTE LC Sarajevo od 15. do 17. augusta 2014. godine organizuje GETTogether događaj (GETT).


04.08.2014. 17:00

IAESTE LC Sarajevo od 15. do 17. augusta 2014. godine organizuje GETTogether događaj (GETT).

GETT za cilj ima da okupi sve studente koji praksu obavljaju u BiH, ali i sve ostale studente koji su uključeni u razmjenu širom svijeta, da svi zajedno provedu jedan nezaboravan vikend u glavnom gradu BiH.

Da bi se osigurao dobar provod i ujedno iskoristila odlična prilika za promovisanje grada Sarajeva u najboljem svjetlu organizatori su odlučili da GETT ove godine organizuju za vrijeme Sarajevo Film Festivala, odnosno 16. i 17. augusta 2014. godine.

– Prethodne godine, pored naših praktikanata, ovaj događaj okupio je i još 20-ak studenata iz cijelog svijeta. Budući da se u IAESTE-u uvijek radi o razmjeni ideja, iskustava i mišljenja, cilj nam je povezati što više ljudi u tu mrežu, a jedan od načina za to je upravo GETT, navode organizatori.

IAESTE (International Association for the Exchange of Students for Technical Experience)

IAESTE BIH je udruženje za međunarodnu razmjenu studenata prirodnih i tehničkih nauka. Punopravna je članica međunarodne asocijacije IAESTE koja djeluje pod načelnim okriljem UN-a i trenutno okuplja 83 zemlju članicu.

Ured IAESTEa u Bosni i Hercegovini je započeo sa radom 1952. godine. Nakon pauze od nekoliko godina, ured ponovo počinje sa radom 2000. godine, dok je lokalni ured u Sarajevu osnovan 2005. godine, te se vodi pod imenom IAESTE LC Sarajevo (LC – Local Comittee).

Osnovni zadatak svih članova udruženja jeste pronaći što veći broj praksi za strane studente u sarajevskim kompanijama, jer za svaku obezbijeđenu praksu stranom studentu, jednom studentu sa Univerziteta u Sarajevu ili Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu se omogućuje odlazak na plaćenu praksu u inostranstvu. Dakle, razmjena u IAESTE-u funkcionira po principu reciprociteta, tj. 1:1.

Osim organizovanja odlazaka sarajevskih studenata na stručne prakse i prijema stranih studenata, koji obavljaju stručnu praksu u Sarajevu, postoji i niz drugih aktivnosti kojima IAESTE LC Sarajevo podupire razvoj stručnosti studenata, posebno kroz organizovanje stručnih seminara, te putovanja i ekskurzije, izložbe i druge stručne manifestacije u inostranstvu.

Za više informacija kontaktirajte na e-mail: info@iaeste-sa.org.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.