IAESTE: Get together događaj od 15. do 17. augusta 2014. godine u Sarajevu

IAESTE LC Sarajevo od 15. do 17. augusta 2014. godine organizuje GETTogether događaj (GETT).


gettogether iaeste lc sarajevo 2014

IAESTE LC Sarajevo od 15. do 17. augusta 2014. godine organizuje GETTogether događaj (GETT).

GETT za cilj ima da okupi sve studente koji praksu obavljaju u BiH, ali i sve ostale studente koji su uključeni u razmjenu širom svijeta, da svi zajedno provedu jedan nezaboravan vikend u glavnom gradu BiH.

Da bi se osigurao dobar provod i ujedno iskoristila odlična prilika za promovisanje grada Sarajeva u najboljem svjetlu organizatori su odlučili da GETT ove godine organizuju za vrijeme Sarajevo Film Festivala, odnosno 16. i 17. augusta 2014. godine.

– Prethodne godine, pored naših praktikanata, ovaj događaj okupio je i još 20-ak studenata iz cijelog svijeta. Budući da se u IAESTE-u uvijek radi o razmjeni ideja, iskustava i mišljenja, cilj nam je povezati što više ljudi u tu mrežu, a jedan od načina za to je upravo GETT, navode organizatori.

IAESTE (International Association for the Exchange of Students for Technical Experience)

IAESTE BIH je udruženje za međunarodnu razmjenu studenata prirodnih i tehničkih nauka. Punopravna je članica međunarodne asocijacije IAESTE koja djeluje pod načelnim okriljem UN-a i trenutno okuplja 83 zemlju članicu.

Ured IAESTEa u Bosni i Hercegovini je započeo sa radom 1952. godine. Nakon pauze od nekoliko godina, ured ponovo počinje sa radom 2000. godine, dok je lokalni ured u Sarajevu osnovan 2005. godine, te se vodi pod imenom IAESTE LC Sarajevo (LC – Local Comittee).

Osnovni zadatak svih članova udruženja jeste pronaći što veći broj praksi za strane studente u sarajevskim kompanijama, jer za svaku obezbijeđenu praksu stranom studentu, jednom studentu sa Univerziteta u Sarajevu ili Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu se omogućuje odlazak na plaćenu praksu u inostranstvu. Dakle, razmjena u IAESTE-u funkcionira po principu reciprociteta, tj. 1:1.

Osim organizovanja odlazaka sarajevskih studenata na stručne prakse i prijema stranih studenata, koji obavljaju stručnu praksu u Sarajevu, postoji i niz drugih aktivnosti kojima IAESTE LC Sarajevo podupire razvoj stručnosti studenata, posebno kroz organizovanje stručnih seminara, te putovanja i ekskurzije, izložbe i druge stručne manifestacije u inostranstvu.

Za više informacija kontaktirajte na e-mail: info@iaeste-sa.org.

(STUDOMAT.ba)