I pored afere sa diplomama Internacionalni Univerzitet u Goraždu traži akreditaciju

Podsjećamo da je nedavno pomenuti univerzitet potresla afera o nevažećim diplomama.


1692091846 gorazde univerzitet 750x496 1
Foto: Faktor.ba

Sedmog septembra 2021. godine Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde donijelo je rješenje o uslovnoj akreditaciji visokoškolske ustanove Internacionalni univerzitet u Goraždu na dvije godine. Uslovna akreditacija ističe 7. septembra ove godine.

 – Samoevaluacijski izvještaj o implementaciji preporuka komisije domaćih i međunarodnih stručnjaka za ocjenjivanje i reviziju kvaliteta i davanje preporuke o akreditaciji visokoškolske ustanove za period 2021.-2023. godine uspješno je implementiran i predat Ministarstarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona, obavijestili su javnost početkom jula iz Internacionalnog univerziteta u Goraždu.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Pratitelje Facebook profila Internacionalni Univerzitet u Goraždu obavijestio je o postupku ponovne akreditacije tj. reakreditacije.

Podsjećamo javnost da je pomenuti univerzitet u augustu ove godine potresla afera o nevažećim diplomama. Naime, Komora zdravstvenih tehničara svih profila odbila je izdati licence za rad za 86 italijanskih studenata sa diplomama Internacionalnog univerziteta u Goraždu zbog brojnih nepravilnosti i sumnje u vjerodostojnost diploma.

Sa Internacionalnog univerziteta tada su naveli da ti studenti nisu nikada ni studirali na ovom univerzitetu.

Više o navedenoj aferi pročitajte u nastavku:

Italijani tvrde da su diplomirali u Goraždu, Komora im ne da licence za rad

Da li će univerzitet i pored afera biti reakreditiran ostaje nam da vidimo.