Kemal Mehinagić postao prvi bh. diplomata Evropskog koledža veterinarskih patologa

Kemal je 2014. godine diplomirao na Univerzitetu u Sarajevu.


kemal mehinagic
Foto: Facebook / Kemal Mehinagić

Kemal Mehinagić postao je prvi bosanskohercegovački diplomata Evropskog koledža veterinarskih patologa.

Članstvo uključuje veterinarske patologe sa širokim spektrom karijera i zaposlenja kao što su privatna patološka praksa, opće i specifične dijagnostičke laboratorije, akademski i istraživački instituti i industrija. Pravo za članstvo ima veterinar koji je ispunio uslove u pogledu karaktera, obuke i iskustva i kompetencije u veterinarskoj patologiji, uključujući zadovoljavajući položen ispit za ovjeru. Izbor takvih kandidata vrši se većinom glasova Vijeća.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Evropski koledž veterinarskih patologa osnovan je 28. septembra 1995. godine u Edinburgu sa ciljem daljeg napretka u nauci i praksi veterinarske patologije i uspostavljanja standarda iskustva obuke koji zaslužuju priznanje kvalifikovanih specijalista u toj oblasti.

Kemal je 2014. godine diplomirao na Univerzitetu u Sarajevu, Veterinarski fakultet. Od 2015. do 2019. godine bio je na Univerzitetu u Bernu gdje se bavio istraživanjem koinfekcije švicarskog goveda goveđom parainfluencom. Od 2019. je na doktorskim studijama u istoj ustanovi.

– 2022. godine predstavio je svoj istraživački rad na našem Bosnia & Herzegovina Futures Foundation 3-minutnom natjecanju za teze. Njegov video možete pogledati u komentarima ispod. Čestitamo Kemale, samo tako nastavi, poručio je Dr. Edhem Čustović putem svog Facebook profila.