HUB članica Azra Bičo pomoći će vam da saznate nešto više o ekonomiji i ženama u poduzetništvu

Azra Bičo je studentica III ciklusa ekonomskih nauka na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu.


azra bico

Homework Hub je multifunkcionalni prostor za učenje, rad i druženje. Zasnovan je na principu coworking prostora s prilagodbom za studente i mlade. Homework Hub je, kako kažu osnivači, nastao iz potreba sa kojima su se i sami susretali kao studenti, a to je motivirajući prostor gdje mladi mogu ispunjavati svoje školske/univerzitetske obaveze, učiti sami ili u grupi i pripremati se za ispite, testove i kolokvijume.

STUDOMAT je već pisao o mnogim studentima koji su članovi Homework HUB-a i koriste benefite ovog multifunkcionalnog prostora.

Pozitivna atmosfera u Homework Hubu: Studentica medicine zasvirala violinu

Homework Hub: Upoznajte Lamiju, buduću inženjerku mašinstva

Studentica Elektrotehničkog fakulteta UNSA: Jedino u Hubu mogu biti fokusirana na to što učim

Ovaj put predstavljamo vam Azru Bičo, studenticu III ciklusa ekonomskih nauka na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu. Azra je asistentica na istoimenom univerzitetu i trenutno je u završnoj fazi izrade svoje doktorske disertacije.

 – Ukoliko želite da znate nešto više o ekonomiji i ženama u poduzetništvu, slobodno se obratite našoj članici. I ne samo to, sa Azrom možete i svakoj temi da prozborite, da se našalite, nasmijete, ali i nešto novo da naučite. Ukoliko želite savjet ili preporuku za dobru knjigu, Azra je zasigurno prava osoba za to, napisano je na FB stranici Hub Homework.

HUB članica: Azra BičoUpoznajte našu HUB članicu Azru Bičo, studenticu III ciklusa ekonomskih nauka na…

Posted by Hub Homework on Sunday, 21 February 2021

Azri želimo mnogo sreće i uspjeha u daljoj karijeri.

Iskoristite i vi benefite koje priža Hub Homework. Vjerovali ili ne, ali brojne su prednosti učenja u zajedničkim prostorijama.

Dok neki dolaze čisto radi druženja jer im je dosadno, ne shvatajući pri tome da smetaju onima koji su tu zaista došli da uče, većini studenata u toj prostoriji čitaonica je jedini kutak mira. Bučni cimeri, skučene sobe u domu, ukućani koji bi vas stalno nešto zapitkivali sve su to razlozi da počnete da učite u čitaonici.

U čitaonicama je tiše nego kod kuće, bilo da se radi o studentskom domu, porodičnoj kući ili stanu u kojem imate cimere.

Još jedna od prednosti odlaska u čitaonicu je ta što je vjerovatnoća velika da tamo još neko sprema isti ispit ili je tu neko od starijih kolega koji je taj ispit već položio pa vam pomoć neće manjkati ukoliko zatreba. Bar ćete načuti kakva su pitanja na ispitu, iz kojih knjiga i skripti bi trebalo da učite, na šta da obratite pažnju.

Učestalije kraće pauze tokom učenja su poželjnije i produktivnije od jedne duge pauze. Kada ste u čitaonici lakše ćete napraviti nekoliko kraćih pauza jer ćete izaći ispred na kafu, da se pozdravite sa kolegama, da razmijenite nove informacije i “tračeve” i vraćate se na učenje. S druge strane kad ste kod kuće, ta kratka pauza lako će se pretvoriti u izgubljeno poslijepodne jer ćete samo na minut pogledati novu epizodu serije, zvrcnuti prijatelja, pojesti nešto slatko nakon čega se oči same od sebe sklapaju…

To bi bile samo neke prednosti učenja u čitaoni, a sigurno ih ima još mnogo. Kada ste saznali da ovaj način učenja ima brojne prednosti, razmislite o Homework Hub-u kao idealnoj opciji.