HT ERONET partner Microsoft konferencije u Neumu

HT ERONET telekomunikacijski je partner 8. po redu Microsoft konferencije u Neumu. Ključne poruke ovogodišnjeg nastupa HT ERONET-a na MS konferenciji jesu: potpuna digitalna transformacija i modernizacija, inovacije u okviru ICT ponude s naglaskom na ICT marketplace, visokorazvijena društvena odgovornost, strateška potpora i zajednički nastup sa Sveučilištem u Mostaru te uspješna suradnja sa start up-ovima.


HT Eronet MS NetWork 8 4

HT ERONET, u skladu s motom – Digitalna kompanija za digitalno doba, provodi potpunu digitalnu transformaciju. Ta poruka odaslana je i s konferencije Izazovi digitalnog doba – Jesmo li spremni?, održanoj prošloga tjedna u sklopu Sajma gospodarstva u Mostaru, ali i s MS konferencije u Neumu.

Advertisements

Potpora mladima i ulaganje u nove generacije na MS konferenciji predstavljena je kroz prezentaciju Rubico privjeska i potporu mladome timu mostarskih studenata – Marinu Bevandi, Luki Vučini i Robertu Roziću – okupljenima u tvrtki Amplius Electronics. HT ERONET prepoznao je ovu skupinu mladih entuzijasta koja je startala u sklopu poslovnog parka SPARK, i uspjela, od faze ideje, u veoma kratkom razdoblju, realizirati gotov proizvod spreman za tržište, koji bi se, u prodajnoj mreži HT ERONET-a, trebao naći od lipnja 2018. godine. Inače, Rubico je višefunkcionalan proizvod koji objedinjuje pohranu memorije, služi za punjenje prijenosnih uređaja, a posjeduje RFID tag, što omogućava primjenu ovog privjeska u brojne svrhe. Projekt Rubico predstavljen je tijekom prezentacije pod nazivom „BiH može bolje“, a o tomu su govorili Marin Bevanda iz Amplius Electronicsa i Danko Banović, rukovoditelj Marketinga za poslovne korisnike HT ERONET-a.

Poseban naglasak na konferenciji stavljen je na suradnju sa Sveučilištem u Mostaru, koja je i službeno potvrđena prošloga tjedna potpisivanjem Sporazuma o suradnji između HT ERONET-a i Sveučilišta. Sporazum, između ostaloga, podrazumijeva suradnju na istraživačkim i znanstveno-obrazovnim projektima, unaprjeđenje razvoja znanja i vještina studenata kroz stručne posjete HT ERONET-u i stručne prakse studenata, te suradnju na osuvremenjivanju  nastavnih programa. Ta suradnja kojom se još jednom potvrđuje visoka društvena odgovornost HT ERONET-a, naglašena je i tijekom MS konferencije. Uime Sveučilišta, na konferenciji za novinare, obratio se doc. dr. Tomislav Volarić, voditelj sveučilišnog IT centra.

– Sveučilište vidi HT ERONET kao strateškog partnera i drago nam je da i u HT ERONET-u razmišljaju na isti način. Naša suradnja, između ostaloga, potvrđena je kroz projekte: besplatan bežični internet za sve studente Sveučilišta u Mostaru (projekt je pri završetku implementacije), HT ERONET i Microsoft Skills centar, zajednički rad na neutralnoj točki za razmjenu internetskog prometa, istraživanje i korištenje HT Eronet Cloud rješenja, podrška za e-učenje, vanjska suradnja i otvaranje zajedničkih stručnih studija, studentska praksa, e-škola za županije u kojima se nastavni proces odvija na hrvatskome jeziku, kazao je doc. dr. Tomislav Volarić.

Advertisements

HT Eronet MS NetWork 8 5

Tijekom nastupa HT ERONET-a na Microsoft konferenciji, prezentirana je i potpuno nova  ICT marketplace platforma za upravljanje ICT uslugama. Prezentacija uključuje detaljan opis korisničkih mogućnosti kroz praktičnu prezentaciju icrmarketplace.ba platforme.

Također, HT ERONET je predstavio potencijale platforme za razvoj partnerskih odnosa sproizvođačima software-a iz BiH, svoj cjelokupni ICT portfolio, kao i novine u ponudi. Kratkom prezentacijom najavljeno je i lansiranje usluge Upravljanje voznim parkom, koju će HT ERONET, u suradnji s tvrtkom Mobilisis, ponuditi korisnicima u BiH tijekom lipnja. Upravljanje voznim parkom, uz tehničku podršku na području BiH, osiguranu opremu u okviru usluge, omogućava podizanje razine upravljanja voznim parkom na višu razinu.

(STUDOMAT.ba)