Grad Sarajevo upriličio svečanost uručivanja ugovora o stipendiranju učenika srednjih škola

Grad Sarajevo obezbijedio je iz Budžeta Grada za 2021. godinu sredstva za 508 stipendija.


20210816 stipendije ba
Foto: sarajevo.ba

Tim povodom danas je u Vijećnici upriličena svečanost uručivanja ugovora o stipendiranju učenika srednjih škola sa četiri gradske općine, uz poštivanje svih preporučenih epidemioloških mjera.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić dočekala je učenike i uz čestitke za uspjeh koji postižu, i u ovim izazovnim vremenima, uručila im ugovore o stipendiranju, prenosi sarajevo.ba.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Jedan od najvažnijih projekata Gradske uprave Grada Sarajeva nastavljen je i ove godine, u najvećem obimu i podršci od početka njegove realizacije 2016. godine, istakla je Karić.

Izuzetno smo ponosni na vas jer vi predstavljate perjanicu budućeg razvoja našeg društva, graditelje još ljepšeg, ugodnog i funkcionalnog Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Vi ste generacija mladih ljudi čije će učenje, zahtjevom novog vremena, trajati cijeli život. Jer – učenje je za život, a ne samo za ocjene. Samo tako ćete se bolje pripremiti i odgovoriti na životne izazove, poručila je.

Aktuelna gradska administracija, dodala je gradonačelnica, želi da ovom stipendijom, simboličnom ali iskrenom, pokaže mladima da prepoznaje i cijeni i njihov trud i rad, ali i da ih ohrabri i motiviše da uspjeh i budućnost grade ovdje – u svom gradu Sarajevu, u svojoj zemlji Bosni i Hercegovini.