Gaming: Maid Korić doprinosi napretku FIFA scene na Balkanu

Maid Korić, vlasnik velikog regionalnog FIFA udruženja govorio je o tome, kako je udruženje je pokrenuo isključivo iz želje da se takmiči, ne sluteći koliko vrata će to kasnije otvoriti.


image 2022 06 30 201859928
Foto: Screenshot YouTube

Maid Korić, vlasnik velikog regionalnog FIFA udruženja bio je gost u Vikend Programu TVSA. Udruženje je pokrenuo isključivo iz želje da se takmiči, ne sluteći koliko vrata će to kasnije otvoriti. Do 2020. godine bio je u esportu kao profesionalni igrač. Trenutno je u industriji kao organizator turnira i caster (komentator).

Tokom gostovanja, skype vezom se u razgovor uključio njegov kolega i saradnik, Stevan Mačkić. Mačkić je po zanimanju novinar. Trenutno radi na jednoj televiziji u Srbiji, ali bezuslovno izdvaja svoje vrijeme kako bi dao svoj doprinos napretku FIFA scene na Balkanu i esporta u globalu.

Također nekada strastveni igrač, a sada je svoje novinarsko znanje, ažurnost i profesionalnost prenio na esport, gdje djeluje kao komentator A1 Adria Lige zajedno sa Nenom Hadžihajdićem (youtuber poznatiji kao PvtMole ).

Uz to, dijalog je vođen i sa Leonardo Bujasom. Bujas je voditelj projekta A1 Adria Lige i vlasnik Esport Adrie, firme koja radi na projektima poput A1 Adria lige. Oformio je Tim od 20+ ljudi iz različitih sfera: novinari, komentatori, social media menadžeri, streameri… Bujas je jedno od najpoznatijih imena kada je u pitanju esport u regiji uopšte, i vjerovatno čovjek koji je zaslužan za to da FIFA udruženje bude približno u korak sa Evropom kada su regionalna takmičenja u pitanju, prenosi tvsa.ba.

Firma Esport Adria je skoro najavila takmičenje u igri Counter Strike sa nagradnim fondom od 10.000 €. Početak turnira očekuje se uskoro.