Francuska nudi nove stipendije studentima iz BiH

Na sajmu francuskih univerziteta koji se održao 30. oktobra na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, Ambasador Francuske u Bosni i Hercegovini otvorio je konkurs za dodjelu stipendija za studiranje u Francuskoj.


Stipendije su namijenjene bh. studentima mastera 2 i doktorantima, u svim oblastima, koji se žele upisati na neki francuski univerzitet. Stipendije nisu rezervisane samo za studente koji govore francuski jezik, jer francuski univerziteti nude i brojne programe na engleskom. Ove stipendije u vrijednosti od nekoliko hiljada eura pokrivaju troškove školarine kao i troškove života.

Rok za predaju prijava je od 30. oktobra 2017. do 19. januara 2018.

Obrasci za prijavu, pojašnjenja u vezi sa studiranjem u Francuskoj i stipendijama kao i iskustva bivših stipendista mogu se naći na web stranici Ambasade Francuske.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X