Fondacija UniCredit&Universities nastavit će stipendirati studente i istraživače

Odbor direktora Fondacije UniCredit&Universities objavio je plan za 2016. godinu u kojem se kao jedan od ciljeva ističe pružanje kontinuirane podrške talentovanim studentima i istraživačima iz oblasti ekonomije i finansija.


unicredit ilustracija

Konkretno, usvojen je plan aktivnosti koji podrazumijeva 1,4 miliona eura za različite značajne inicijative, a prva počinje već u junu.

Plan obuhvata više prestižnih nagrada, odnosno jednu stipendiju „Marco Fanno“, jednu stipendiju „Crivelli Europe“, jednu stipendiju za doktorske studije u Sjedinjenim Američkim Državama, osam stipendija za master studije (LSE, Oxford, BGSE Pompeu Fabra, Toulouse SE, Mannheim, Stockholm SE, Bocconi i Sciences Po), dvije stipendije „Top-Up Foscolo Europe“, te tri stipendije „Modigliani Research“.

Ovim je Fondacija, koju u potpunosti finansira UniCredit, samo nastavila provoditi program iz 2015. godine.

Prošle godine osigurane su stipendije i bespovratna sredstva za 136 studenata i istraživača iz svih 17 zemalja u kojima je UniCredit prisutan. Obuhvaćeno je ukupno 39 inicijativa, od kojih je 16 bilo posvećeno istraživanju, devet studiranju, a održano je i osam radionica i šest sastanaka Fanno Alumni, saoppteno je iz UniCredit Banke.

(Stipendije.ba)