Ministarstvo nauke i tehnologije RS raspisalo je Javni konkurs za dodjelu stipendija studentima prvog ciklusa studija na univerzitetima u RS/BiH i inostranstvu u akademskoj 2015/2016. godini.

Stipendijski fond za studente prvog ciklusa studija na univerzitetima u RS/BiH iznosi 270.000,00 KM a za studente prvog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu iznosi 252.000,00 KM za akademsku 2015/2016. godinu, u skladu sa planiranim, odnosno raspoloživim finansijskim sredstvima u budžetu Ministarstva nauke i tehnologije, Fonda “Dr Milan Jelić”.

Studentima prvog ciklusa studija na univerzitetima u RS/BiH u 2015/2016. akademskoj godini dodijeliće se ukupno 75 stipendija i to:

  • 16 stipendija studentima tehničkih nauka,
  • 14 stipendija studentima prirodnih nauka,
  • 12 stipendija studentima medicinskih i zdravstvenih nauka,
  • 12 stipendija studentima poljoprivrednih nauka,
  • 10 stipendija studentima društvenih nauka,
  • 6 stipendija studentima humanističkih nauka i
  • 5 stipendija studentima umjetnosti.

Broj stipendija koji se dodjeljuje studentima na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu biće utvrđen na bazi raspoloživog stipendijskog fonda za studente na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu, visine mjesečne stipendije za prvorangirane studente na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu, kao i rang-liste studenata prvog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu za akademsku 2015/2016. godinu.

Konkurs je objavljen 29. oktobra 2015. godine i ostaje otvoren do 30. novembra 2015. godine.

Prijava na konkurs dostavlja se na propisanim obrascima za prijavu koji su dostupni na internet stranici Fonda “Dr Milan Jelić”, www.fondmilanjelic.org i Ministarstva nauke i tehnologije, a isti se mogu preuzeti i u Fondu, navodi se u saopštenju iz Fondacije “Dr Milan Jelić”.

(STUDOMAT.ba)