Fond “Bošnjaci” objavio preliminarne rezultate za dodjelu stipendija u akademskoj 2020/2021. godini

Nakon obrade dokumentacije i bodovanja kandidata izašli su preliminarni rezultati.


fond bosnjaci

Na osnovu Pravilnika o dodjeli stipendija i Odluke Upravnog odbora objavljen je Konkurs za dodjelu stipendija za šk./ak. 2020/21. godinu iz sredstava Fonda ”Bošnjaci”. Nakon obrade dokumentacije i bodovanja kandidata Komisija je utvrdila preliminarne rang-liste kandidata za dodjelu stipendija.

Advertisements
  • Preliminarnu rang-listu dobitnika stipendije na prvom ciklusu studija možete pogledati ovdje.
  • Preliminarnu rang-listu dobitnika stipendije na drugom ciklusu studija možete pogledati ovdje.
  • Preliminarnu rang-listu učenika za dodjelu stipendije možete pogledati ovdje.
  • Obaveze dobitnika stipendije možete pogledati ovdje.

Na konkurs za dodjelu stipendija Fonda “Bošnjaci” u šk./ak. 2020/21. godini apliciralo je ukupno 196 kandidata, 178 studenata i 18 učenika.

Advertisements

Iz Fonda “Bošnjaci” mole dobitnike stipendije da, ukoliko su dobili ili u međuvremenu dobiju stipendiju, kredit ili drugi oblik novčane naknade koja ima obilježje stipendije od nekog drugog pravnog ili fizičkog lica, ili iz nekog drugog razloga odustanu od stipendije Fonda ”Bošnjaci”, o tome odmah obavijeste Fond putem e-maila fondb@fondbosnjaci.co.ba ili na telefon 033/677-200 kako bi smo stipendiju mogli dodijeliti narednom kandidatu sa rang-liste.

Također su iz ovog fonda naglasili da konkurs za dodjelu stipendija za koje finansijska sredstva obezbjeđuje Bejtuzzekat iz Kuvajta planiraju objaviti početkom 2021. godine, odmah nakon uplate prve tranše (4 stipendije) za akademsku 2020/21. godinu.