Fond “Bošnjaci” dodjeljuje 155 stipendija srednjoškolcima i studentima

Fond "Bošnjaci" raspisao je Konkurs o dodjeli stipendija srednjoškolcima i studentima za školsku, odnosno akademsku 2016/17. godinu.


Fond Bošnjaci dodjeljuje 155 stipendija srednjoškolcima i studentima

Fond će dodijeliti 155 stipendija od čega 90 za koje finansijska sredstva obezbjeđuje Fond “Bošnjaci” i 65 za koje finansijska sredstva obezbjeđuje Bejtuzzekat iz Kuvajta.

  • Konkurs za dodjelu stipendija za koje finansijska sredstva obezbjeđuje Fond ”Bošnjaci’‘ možete preuzeti ovdje.
  • Sistem bodovanja kandidata za dodjelu stipendija za koje finansijska sredstva obezbjeđuje Fond ”Bošnjaci” (Obrazac: SBFB-1) možete preuzeti ovdje.
  • Zahtjev za dodjelu stipendije za koje finansijska sredstva obezbjeđuje Fond ”Bošnjaci” (Obrazac: ZFB-1) možete preuzeti ovdje.
  • Konkurs za dodjelu stipendija za koje finansijska sredstva obezbjeđuje Bejtuzzekat iz Kuvajta možete preuzeti ovdje.
  • Sistem bodovanja kandidata za dodjelu stipendija za koje finansijska sredstva obezbjeđuje Bejtuzzekat iz Kuvajta (Obrazac: SBBZ-2) možete preuzeti ovdje.
  • Zahtjev za dodjelu stipendije za koje finansijska sredstva obezbjeđuje Bejtuzzekat iz Kuvajta (Obrazac: ZBZ-2) možete preuzeti ovdje.

Iz Fonda preporučuju da prije početka prikupljanja dokumentacije i podnošenja zahtjeva za dodjelu stipendije pogledate prošlogodišnje rang-liste kandidata za dodjelu stipendija.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Pravilnik Fonda ”Bošnjaci” o dodjeli stipendija učenicima i studentima u Bosni i Hercegovini možete pogledati ovdje.

(STUDOMAT.ba)