Revizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst & Young) ponovo samostalno organizuje studiju slučaja u cilju razvijanja studenta u okviru svoje strategije za razvoj – Program Budućih Lidera.

Jedan od ključnih prioriteta uspješne konsultantske kompanije je razvoj mladih i talentovanih ljudi, pa tako EY najavljuje da će 29. oktobra 2015. godine u Sarajevu, organizovati finalno takmičenje timova u  rješavanju studije slučaja “Learn today – Lead tomorrow”.

EY Sarajevo sa zadovoljstvom poziva zainteresovane studente svih godina studija iz Bosne i Hercegovine da učestvuju u izazovu i da se od danas upoznaju sa postavljenim problemom na zvaničnoj Facebook stranici EY Serbia Careers.

O pobjedniku finalnog takmičenja odlučivaće nezavisni žiri, a 8 timova koje žiri ocjeni kao najbolje u predselekciji, predstavljaće svoje rješenje pred žirijem i publikom. Svaki tim će imati priliku da na engleskom jeziku tokom 10 minuta predstavlja svoje rješenje.

– Pokazalo se da je za studente od izuzetne važnosti da tokom studija steknu dodatna iskustva koja će ih pripremiti za buduće poslovanje. Vrlo smo ponosni što EY u BiH ponovo pruža priliku studentima da istaknu svoje znanje, vještine i talente, pa tako postanu vidljiviji na tržištu. Cilj ovog takmičenja je da prepoznamo buduće lidere tržišta i učinimo EY sinonimom za kompaniju koja razvija najuspješnije mlade kadrove, rekla je Sonja Jovanović HR direktor kompanije EY.

Ovaj, napredni metod edukacije daje mogućnost studentima da se upoznaju i da analiziraju realne probleme preduzeća kao i situacije u kojima mogu da se nađu pojedinci koji su neposredno uključeni u poslovanje. Samim tim,  EY omogućava mladima da steknu praktična znanja i istaknu svoje talente pa tako dobiju mogućnost obavljanja radne prakse u EY, sa mogućnošću zaposlenja od oktobra 2016. godine. Studenti nižih godina studija koji se plasiraju u 5 najboljih timova ulaze u proces selekcije za EY stipendiju. Svi timovi koji uđu u finale dobiće sertifikat o učešću u takmičenju potpisan od strane EY-a.

Pozivaju se studenti da se odazovu raspisanom konkursu i formiraju tročlane timove. Potrebno je da timovi koji žele da učestvuju na takmičenju pošalju biografije pojedinačnih učesnika na engleskom jeziku, kao i da do 1. oktobra pošalju MS Power Point prezentacije rješenja (maksimalno 15 slajdova) i na taj način se kvalifikuju za učešće u studiji slučaja. Ukoliko rješenje uključuje obračune  i pojašnjenja, potrebno je i njih uključiti u Excel tabelama ili Word dokumentu.

Za sve informacije u vezi sa EY takmičenjem u rješavanju studije slučaja “Learn Today – Lead Tomorrow” pratite i FB stranicu EY Serbia Careers i Twitter @EY_CareersSR.

(STUDOMAT.ba)