Evo kako napraviti prezentaciju da izgleda kao Netflix intro

U nastavku pogledajte savjete za izradu prezentacije.


Kako se akademska godina bliži kraju, predaju se posljednji seminarski radovi, pišu i izlažu posljednje prezentacije, a sve kako bi studenti „očistili“ godinu da u miru mogu „grijati stolicu“ za ljetne rokove. Ipak, čak i pod iznimnim stresom, studentska kreativnost ne poznaje granice.

Studenti prilikom izrade PowerPoint prezentacija imaju mogućnost pokazati svoju kreativnost ili jednostavnost, ovisno o tome koliko vremena imaju za izradu prezentacije.

Netflix PowerPoint prezentacija

Nedavno je na društvenim mrežama postala viralna i jedna vrsta prezentacije – kao intro za streaming servis Netflix, piše MojFaks.

Studentica koja na TikToku koristi korisničko ime icedcoffeelifestyle objavljuje sadržaj vezan uz učenje za fakultet, daje savjete kako učiti, a objavila je i video kako je i ona napravila popularnu prezentaciju kao Netflix. Njen video isječak s prezentacijom pogledan je skoro 10 miliona puta, a sakupio je preko 2 miliona lajkova.

@icedcoffeelifestyle Netflix styled PowerPoint presentation #studytok #studytokaesthetic #academicvalidation #unistudent ♬ sonido original – Esteve &lt3

Inspirirani masovnim binganjem Netflixa, naročito za vrijeme korone, na TikToku i Instragamu su se još prošle godine počeli pojavljivati video isječci sličnog sadržaja: studenti koji pokazuju kako izgleda napravljena PowerPoint prezentacija za fakultet, a koja izgleda kao početni dio Netflixa.

Trend je s vremenom postao toliko popularan da studenti rade i Youtube tutorijale kako napraviti PowerPoint prezentaciju da izgleda kao Netflix, a neki „skupljaju“ i po nekoliko miliona pregleda na svojim isječcima finalnih prezentacija.

Iako se prema tutorijalima čini kao puno posla, završna prezentacija će svakako privući pažnju ostalih kolega i profesora, a studenti koju su je izradili će svakako biti vrlo ponosni na svoj rad. Usim toga, template za Netflix prezentacije nude se i profesorima kako bi mogli zadržati pažnju studenata.