Drugi Sajam studentskih poslova u Sarajevu

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu u petak, 25. aprila na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović sa početkom u 10 sati, organizuje drugi po redu Sajam studentskih poslova koji će okupiti studente svih fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu.


Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu u petak, 25. aprila na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović sa početkom u 10 sati, organizuje drugi po redu Sajam studentskih poslova koji će okupiti studente svih fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu.

Cilj Sajma je okupiti studente i poslodavce na jednom mjestu te tako mladima ponuditi priliku za zaposljenje i dodatnu edukaciju. Studentima će ovom prilikom biti ponuđena sezonska i stalna zaposljenja, volonterski angažmani i prakse, dok će se pored toga održati i seminari na temu volontiranja i kvalifacijskog okvira, simulacija intervjua kao i edukacije na temu “Kako se ponašati na intervjuu za posao“ i “Kako napisati sopstveni CV“.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerzitata u Sarajevu, Ahmed Nurković, istakao je da je jako ponosan što će SPUS i ove godine organizovati ovaj za studente jako bitan projekat, prenosi portal Klix.ba.

– Prošle godine smo uvidjeli da među mladima vlada veliki interes za ovakve sajmove i zato i ove godine studentima nudimo priliku da se upoznaju sa poslodavcima i tržištem rada, naveo je Nurković i dodao da je Sajam idealna prilika i za kompanije da se prezentuju mladim ljudima i ohrabre ih u njihovom napredovanju i obrazovanju.

Svoje djelatnosti i mogućnost zaposljenja za studente će predstaviti oko stotinu kompanija, nevladinih i drugih organizacija, a učesnici će također dobiti i priručnik o zapošljavanju mladih.

Prošlogodišnji Sajam koji se održao u Domu mladih posjetilo je oko 10000 studenata. Slogan ovogodišnjeg Sajma je “Budi promjena koju želiš vidjeti!“.

(Klix.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X