Dosta ti je da vrijeme samo prolazi i ništa se ne dešava? AIESEC te poziva na avanturu života!

Uz AIESEC nauči da pišeš i realizuješ projekte, stekni vještine prezentovanja i javnog nastupa i prijatelje za čitav život.


aiesec 1

AIESEC je najveća omladinska organizacija na svijetu, predvođena od strane mladih i ima za cilj razvoj liderskih vještina kroz međunarodne volonterske razmjene i stručne prakse. U Bosni i Hercegovini AIESEC postoji od 1953. godine, a danas broji preko 130 članova u pet lokalnih kancelarija: Sarajevo, Banja Luka, Mostar, Zenica i Tuzla.

OVa roganizacija pruža i promoviše praktična, globalna i samoinicirajuća iskustva mladim ljudima širom svijeta, te mladima omogućavaju da vide svijet, naprave pozitivnu promjenu i otkriju šta je to što im je zapravo bitno.

„AIESEC u Bosni i Hercegovini“ ima dva produkta kao vrste međunarodnih razmjena i to su:

  • volonterska praksa (Global Volunteer)
  • stručna praksa (Global Talent) koje promoviše i organizuje za mlade ljude u preko 120 zemalja svijeta.

aiesec 2

AIESEC svoju misiju i viziju buđenja liderstva u mladim ljudima širom svijeta, kao i očuvanje mira u svijetu, ispunjava kroz mnoge događaje koje organizuje tokom cijele godine. Posebno ističu Business Skills Academy i Youth Speak Forum.

Business Skills Academy je radionica poslovnih vjestina gdje mladi mogu dobiti savjete od predstavnika najvećih kompanija u BiH o pisanju CV-a, motivacionog pisma, o poslovnoj komunikaciji, o vještinama pregovaranja, intervjuu i svim drugim stavkama koje su neophodne za uspješan izlazak na tržište rada.

Youth Speak Forum okuplja mlade ljude širom Bosne i Hercegovine, koji imaju priliku da izraze svoje mišljenje kao i da čuju priče o uspjesima i iskustvima govornika.

Nove članove primaju u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru, Zenici i Tuzli. Prijavi se putem ovoga linka do 30. juna i razvij liderske vještine.