Djevojka pala na vozačkom ispitu bez da je upalila automobil

"Pala je ispit bez da je uopće vozila. Bila je žalosna i u suzama."


Foto: Envato
Foto: Envato

Djevojka (17) iz Lancashirea u Engleskoj pala je vozački ispit, a da nije stigla ni upaliti automobil i krenuti s vožnjom.

Razlog pada je nevjerojatan i mnogi su, s kojima je podijelila ovu vijest, ostali šokirani. Naime, kada je ispitivač sjeo u automobil primijetio je komadiće gumice za brisanje ispod svojih nogu i nije dozvolio djevojci da polaže, jer je “automobil bio prljav i nespreman za vožnju”, pa je oborio, piše LADbible.

Najgore je, priča njen otac Paul Turner, što automobil uopće nije njezin već od ispitivača kojima su ostali tragovi gumice jer su brisali nešto u svom zapisniku prije njezinog ispita.

 – Nije kao da su bile prazne konzerve ili smeće posvuda… Cijela situacija je suluda. Raspravljali su se 10 minuta, ali nije popustio. Pala je ispit bez da je uopće vozila. Bila je žalosna i u suzama, a nije uspjela dobiti ni povrat novca koji je tražila jer priliku za ispit praktički nije ni dobila.”

Osim što je vozački ispit u Engleskoj trenutno 64 funte, odnosno oko 150 KM, Paul kaže kako se na isti čeka mjesecima što otežava samo polaganje jer prolazi puno vremena bez vožnje

 – Moja kćerka je štedjela za ovo, baš je nepravedno.

Iz agencije za vožnju i sigurnost vozila (DVSA UK) dali su izjavu za medije:

 – Izdane su smjernice da se automobili koji se koriste na vozačkim ispitima moraju očistiti prije testa kako bi se smanjila mogućnost zaraze koronavirusom. To se mora poštivati.