DJ Krmak najobrazovaniji na estradi, ima čak tri fakulteta: Koje škole i fakultete su završili poznati?

Saznajte koje škole i fakultete su završili poznati.


Snimka zaslona 2022 01 30 232912 1
Foto: Screenshot Instagram

Neki su svoj put našli u glumi, neki u pjevanju, dok je nekima cijeli život podređen voditeljstvu i novinarskom poslu.

DJ Krmak najobrazovaniji

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dj Krmak (@djkrmakoffizial)

Goran Žižak, poznatiji kao DJ Krmak jedna je od najobrazovanijih osoba sa domaćih prostora, ima čak tri završena fakulteta: Pravni, Filozofski i Pravoslavni bogoslovski. Prije toga je uspješno završio osnovnu i srednju školu, međutim u javnosti nikada nije pričao o svojim diplomama.

Iako mediji stalno govore o tome da je jedan od najobrazovanijih sa domaće scene, on to nikada nije ni demantovao ni potvrdio. Danas se uspješno bavi muzičkom karijerom, a svojim interesantnim izgledom privlači pažnju javnosti. Kosa ofarbana u nekoliko boja, svakako je njegov zaštitni znak za muzičku karijeru.

Neda Ukraden

neda ukraden
Neda Ukraden

Neda Ukraden jedna je od rijetkih pjevačica sa domaće estrade koja se može pohvaliti da je završila dva državna fakulteta, Engleski jezik i književnost i Pravni fakultet u Sarajevu.

Rano je počela profesionalno da se bavi muzikom, sa 17 godina snimila je prve pjesme i postala slavna u cijeloj bivšoj Jugoslaviji. Iako je imala blistavu karijeru, nije odustajala od obrazovanja. Najprije je upisala studije engleskog jezika, koje je u roku završila i bila jedan od najboljih studenata.

– Kad je došlo vrijeme da upišem fakultet, bila sam u strašnoj dilemi. Htjela sam da upišem pravo, a moji su željeli da studiram medicinu. Međutim, moje društvo je upisalo jezike, pa sam ja zbog njih odlučila da upišem engleski, a s druge strane, bila sam oduševljena anglosaksonskom književnošću, pjesmama, piscima, Šekspirom pogotovo. Otac mi je govorio: “Ti ćeš po podne i uveče da budeš pjevačica, a šta ćeš da radiš prije podne? Od čega ćeš da živiš?” Bili su razočarani što nisam učila za ljekara, pogotovo moja baka, koja mi je govorila: “Šta će ti engleski, možeš da odeš u Englesku i tako naučiš jezik, a ne da studiraš”, ispričala je svojevremeno Neda.

Čola diplomirani ekonomista

Jedna od najvećih zvijezda na ovim prostorima, Zdravko Čolić, završio je Ekonomski fakultet u Sarajevu. Tada mladog Čolića, zapazio je Kornelije Kovač koji je poželio da bude član „Korni grupe“ umjesto Dade Topića.

Uprkos tome što je bio na prvoj godini Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, došao je u Beograd i u grupi se zadržao šest mjeseci. Snimili su tri pjesme: “Gospa Mica gazdarica”, “Kukavica” i “Pogledaj u nebo”.

Nakon toga se vratio u rodni grad i nastavio da studira. Da bi roditeljima ispunio želju, postao je diplomirani ekonomista. Čola je kao mali išao i u muzičku školu i učio da svira gitaru.

Miloš Bojanić završio vanredno srednju, pa upisao faks

Folk pjevač Miloš Bojanić je u Novom Sadu vanredno završio saobraćajnu školu, a kasnije i Saobraćajni fakultet. Poslije školovanja pjevač je radio kao direktor u novosadskom preduzeću “Parking”. Nakon prvog snimljenog albuma, Miloš je napustio posao.

– Imao sam dobru platu, odličan posao, ali je ljubav ka muzici prevagnula, te sam nakon snimljenog prvog albuma napustio posao i upustio se u svijet muzike . Nije bilo u redu prema ostalim kolegama iz “Parkinga” da često odsustvujem sa posla zbog pjevačkih angažmana, rekao je Bojanić jednom prilikom u medijima.

Mirka Vasiljević završila komunikologiju

mirka vasiljevic
Mirka Vasiljević

Glumica Mirka Vasiljević postala je zvijezda kao tinejdžerka zbog glavne uloge u filmu “Mi nismo anđeli” gdje je rame uz rame igrala sa Nikolom Kojom. Međutim ona nije završila glumu. Simpatije šire javnosti Mirki su donijeli i buduće glumačke angažmane.

Za ulogu simpatične Janje u sitkomu “Ljubav , navika i panika” dok se emitovala, na Mirkinu adresu pljuštale su samo pohvale. Iako nije završila glumu, Mirka školu nije zapostavila pa je upisala komunikologiju na privatnom fakultetu.

Shodno obavezama oko troje djece koje je rodila do 25 godine života kao najveća ljubav fudbalera Vujadina Savića, Mirkino sticanje univerzitetske diplome se odužilo. Uporedo sa svim, Mirka je aktivna u pozorištu, gdje je posebno uspješna u komadima za najmlađe.

Jedva završili srednju i osnovnu

Najveći broj pjevača sa domaće estrade su završili samo srednju školu, a među njima su pjevačica Buba Miranović koja je po zanimanju babica, Indira Radić koja je medicinska sestra, Halid Muslimović metalo-strugar, dok je pjevačica Vera Matović završila učiteljsku školu.

Da im je pjevačka karijera bila prioritet dokaz su i pjevačica Dara Bubamara, Ljuba Aličić, Era Ojdanić, Zorica Marković, Zlata Petrović koji imaju završenu samo osnovnu školu, prenosi Studentski.alo.rs.