Devetogodišnja djevojčica završava dva fakulteta: Ima veći IQ od Einsteina

Sa devet godina studira za dvije diplome.


89dc7abe 10f5 4b3c b755 17a85a39b26e

Sa devet godina studira za dvije diplome: jednu iz sistemskog inžinjerstva na Univerzitetu CNCI, a drugu iz industrijskog inžinjerstva iz matematike na UNITEC-u. Oba su u Meksiku.

Interes je usmjerila na Univerzitet u Arizoni, gdje joj je ponuđeno mjesto za studije astronomije, a sada se okreće engleskom jeziku, kako bi mogla ostvariti svoj san. Inače, Adari je dijagnosticiran autizam kada je imala tri godine, a tokom osnovne škole je doživljavala nasilje, jer su ostala djeca mislila da je “čudna”, prenosi okanal.oslobođenje.ba.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Ove nesretne situacije zapravo su bile okidač da se otkrije koliki genije leži u ovoj djevojčici. Kako je ispričala njena majka Naleli Sanchez, Adara se igrala u kućici, kada su je djeca zaključala unutra.

Počeli su vikati i govoriti joj ružne stvari.

– Počeli su udarati u kućicu, tada mi je rekla da više ne želi da ide u školu, upala je u depresiju, rekla je njena majka.

Međutim, upravo ta interakcija je otkrila da je djevojčica genije. Nakon dešavanja u školi, majka ju je odvela na terapiju, a tamo je psihijatar preporučio Adari da ode u Centar za brigu o talentima, gdje su vršeni razni testovi inteligencije.

Na svim tim testovima postigla je rezultat 162. Poređenja radi, vjeruje se da su Einstein i Hawking imali 160. Djevojčica je završila gimnaziju kada je imala samo osam godina i sada radi na diplomi online. Osim toga, djevojčica piše i knjigu.