Dala otkaz u Lidlu i odustala od studiranja: ‘Objavila sam fotografiju u kupaćem i zaradila 500 KM preko noći!’

Slanje golišavih fotografija više nije što je nekad bilo: sada se svaka fotografija i video naplaćuju.


Foto: Instagram
Foto: Instagram

Luksuzan studentski život predstavlja samo san većini mladih. Bez brige o prihodima, plaćanju doma, režija, hrane, školarine i kredita, privilegij je života malobrojnih, no neke su djevojke do ovoga stigle, kako tvrde, brzo i lako.

OnlyFans je iznimno popularna stranica koja je svojom pojavom podigla mnogo prašine. Mnoge se djevojke ovoj platformi okreću jer im nudi zaradu nezamislivu u okvirima drugih poslova, prenosi Moj Faks.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Kaya Corbridge samo je jedna od mnogih studentica koja je napustila studij i posvetila se karijeri na ovoj stranici. Danas tvrdi da zarađuje 30 hiljada funti mjesečno, putuje svijetom i uživa. Tajna njenog uspjeha su golišave fotografije i videi koje prodaje na internetu.

Na ovaj način svaki mjesec ubere 12 puta veću mjesečnu platu zaposlenika u Velikoj Britaniji, a sve sa samo 23 godine. Posao joj je omogućio kupovinu prve nekretnine, ali i putovanja i tulumarenja diljem svijeta na mondenim mjestima poput Balija, Bacelone ili Australije.

Studirala samo četiri sedmice

2017. godine, Corbridge je upisala fakultet na Univerzitetu Beckett u Leedsu, no njena je studentska karijera trajala samo četiri sedmice. Nakon toga, posvetila se izgradnji OnlyFans računa – stranici na kojoj osobe koje stvaraju ekskluzivni sadržaj isti nude samo svojim “fanovima”, tj. osobama koje se na njega pretplate.

Kaya kaže da je sadržaj koji snima i šalje obožavateljima raznovrsan: od golišavih fotografija do videa njenih stopala. Račun je otvorila iz znatiželje, nije imala velika očekivanja, no samo u prvoj godini zaradila je 255 hiljada funti. Obično objavljuje samo jednom dnevno, no trudi se uvijek svima odgovoriti na poruke kojih dobiva više stotina svaki dan.

Prijašnji poslovi koje je radila nosili su mnogo manje novca. Sa 14 godina radila je kao konobarica, zatim u McDonaldsu i Lidlu. Danas joj, tvrdi, novac ne predstavlja prepreku. Prošle je godine kupila prvu kuću i platila je u gotovini, a uskoro planira kupiti i drugu nekretninu. Uprkos tome, kaže da ondje ne provodi mnogo vremena jer putuje svijetom.

Otkad sam počela s OnlyFans, vodila sam mamu u Pariz, Barcelonu i Poljsku, a provela sam i nekoliko mjeseci u Australiji. Putovala sam po SAD-u, vidjela većinu Europe, posjetila Bali, a trenutno putujem jugoistočnom Azijom, objašnjava.

Jedva se prehranjivala

Studiranje pamti kao kratak period siromaštva. Prvih par sedmica predavanja bila je siromašna i jedva da je imala dovoljno novca da se prehrani.

Uvijek sam brinula oko novca, roditelji nisu imali mnogo, ali su skupljali koliko god su mogli kako bi mi dali dodatnih 30 funti sedmično, prisjetila se.

Onda je jednog dana napravila profil na OnlyFans stranici, objavila jednu fotografiju u kupaćem kostimu i preko noći zaradila 250 funti. Nije mogla vjerovati. Zatim je počela sve češće objavljivati fotografije i videe, a interes je rastao.

Žalim jedino što to nisam napravila ranije, govori za kraj.