Cuko u akciji: Ljubimci pomažu studentima!

Studenti “Fairmont” Univerziteta u ovom istoimenom američkom gradu tokom sezone ispita imaju zanimljivu pomoć.


Kako bi pomogli studentima tokom ispita, lokalna grupa za zaštitu i spasavanje pasa “Pet Helpers” dovodi ljubimce na Univerzitet, kako bi donijeli sreću i opuštanje studentima, prenosi cuko.me.

Naime, studenti iz Fermonta, koji se nalazi u saveznoj državi Zapadna Virdžinija, tokom ispita su pod velikim stresom, pa su iz “Pet Helpersa” odlučili da im pomognu.

To daje svima priliku da sjednu i opušte se uz naše prijatelje sa četiri male šape, nebitno da li se radi o psima ili mačkama. Oni se igraju sa njima, što umanjuje stres i opušta studente u tom stresnom periodu ispita, kaže volonterka “Pet Helpers”-a Keti Vinsent.

Vinsent ističe da će njihova organizacija nastaviti da pruža pomoć studentima i na ostalim Univerzitetima u ovoj državi.

“Pet Helpers” je inače organizacija koja spasava životinje, a posebna je po tome što za svakog spašenog ljubimca nalaze dom, pa ih za ove akcije “pozajmljuju” od vlasnika.

 

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X