Blagovremeno učenje slovenačkog jezika za što uspješniji start studija u Sloveniji

Ukoliko namjeravate da studirate u stranoj zemlji neophodno je da naučite jezik na kom ćete slušati predavanja i polagati ispite. U velikom broju slučajeva jezik studija je i zvaničan jezik zemlje u kojoj ste se odlučili da studirate. Ovo važi i za Sloveniju.


Intenzivni kurs slovenackog jezika

Na svim državnim i privatnim univerzitetima u Republici Sloveniji nastava se odvija na slovenačkom jeziku, dok su neki programi su dostupni i na engleskom. Obzirom da se većina stranih studenata (posebno iz zemalja u regionu) opredijeli za studije na slovenačkom, blagovremeno učenje jezika pomoći će vam u velikoj mjeri da što uspješnije otpočnete svoje studije.

Poznavanja osnova slovenačkog jezika pomoći će vam da lakše pratite predavanja i polažete ispite, kao i da što bolje komunicirate sa svojim profesorima i kolegama iz Slovenije. Pored toga predznanje će vam biti od velike koristi u svakodnevnom životu, a naročito u potrazi za studentskim poslom. Podsjećamo da je u Sloveniji rad uz studije moguć potpuno legalno.

Ukoliko ste se već odlučili da studirate u Sloveniji, imamo za vas sjajnu vijest. Agencija 2TM organizuje kurseve slovenačkog jezika u Ljubljani i Mariboru. Program kurseva podrazumijeva učenje osnova gramatike i pravopisa, konstantan rad na širenju vokabulara pravilno akcentovanje i naglašavanje, kao i gestikulaciju koja se primjenjuje u svakodnevnom govoru. Predavanja se odvijaju u grupama do 15 polaznika.

Budući studenti iz zemalja regiona, kao i oni kojima je neki od slovenskih jezika maternji, obično se opredjeljuju za intenzivni kurs obima od 100 do 150 časova. Ako želite da za svoje studije pripremite što detaljnije i sistematičnije dostupni su vam i cjelogodišnji kursevi od 500 časova.

Časovi se odvijaju isključivo na slovenačkom jeziku, a predavači su profesori kojima je slovenački jezik maternji. Svi kursevi su akreditovani od strane Ministarstva obrazovanja, nauke i sporta Republike Slovenije.

Potrebno je da znate da za koji god intenzitet da se opredijelite na kraju kursa ćete naučiti slovenački jezik do nivoa A2, znatno ćete obogatiti svoj vokabular, bićete sposobni da primijenite svoje znanje usmeno i pismeno, a upoznaćete se i sa kulturnim odnosno jezičkim blagom Slovenije.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja budite slobodni da nas kontaktirate na education@2tm.si ili putem Facebooka. Biće nam izuzetno drago da zajedno izgradimo temelj vaše buduće akademske karijere, poručuju iz agencije 2TM.

Naučite slovenački jezik prije početka vaših studija sa 2TM.