Biblioteci Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevo uručena je 161 knjiga iz oblasti socijalnog rada

Kupovinu knjiga osiguralo je Ministarstvo rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica Kantona Sarajevo kao dio napora koje ovo ministarstvo pravi na uvezivanju struke i nauke.


fpn malik garibija 3

Resorni ministar Malik Garibija knjige je uručio prof. dr. Seadu Turčalu, dekanu Fakulteta političkih nauka, a primopredaji su, pored ostalih, prisustvovale i trenutna i prethodna šefica Odsjeka za socijalni rad prof. dr. Sanela Šadić i prof. dr. Suada Buljubašić, prenosi unsa.ba.

Da bismo imali dobre i kvalitetne usluge kakve naši korisnici trebaju, moramo ulagati u znanje i obrazovanje budućih stručnjaka. Obogaćivanjem bibliotečkog fonda Fakulteta političkih nauka ulažemo u naše studente, u njihovo znanje i u velike potencijale koje u sebi nose, poručio je ministar Garibija.

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo pokrenulo je nekoliko projekata kojima želi ojačati veze stručne i naučne javnosti, a pored obogaćivanja bibliotečkog fonda, radi se i na podršci štampanju stručnog časopisa „Socijalni rad“, te je kreirana platforma „Susreti struke i nauke“, gdje će se stručnjaci i akademsko osoblje kvartalno tematski i multidisciplinarno okupljati s ciljem razmjene znanja i iskustva.

Ljudi su naš najznačajniji resurs, a ulaganje u znanje i obrazovanje je uzaludno ako država ne iskoristi kapacitete koje Univerzitet u Sarajevu nosi, ako istraživanja ne učinimo primjenjivim, ako na znanje gledamo samo kao na skup ocjena. Nadam se da će ovaj skromni doprinos i znanje koje ove knjige nose pomoći studentima koje obrazujemo da nas što prije preteknu i donesu boljitak ovoj zemlji i gradu, zaključio je ministar Garibija.

(STUDOMAT.ba)