BHAAAS osigurao 100 besplatnih kotizacija za studente medicine za „13. Dane BHAAAS u BiH“

Za studente medicinskih nauka ove godine će “13. Dani BHAAAS u BiH” biti posebni.


13th days 1980x1080px v2 1

Naime, Bosanskohercegovačko-američka akademija umjetnosti i nauka (BHAAAS) je za studente medicine pripremila jedinstven program te im osigurala 100 besplatnih kotizacija za učešće na medicinskim simpozijima. Inače, kotizacije je finansijski osigurala članica BHAAAS-a dr. Amina Smajlović.

– Mogućnost da podržim najveći naučni događaj u Bosni i Hercegovini za mene je velika čast i zadovoljstvo. Moja želja je da ohrabrim, podržim i omogućim mladim ljudima Bosne i Hercegovine, prvenstveno studentima medicinskih nauka, učešće na ovim značajnim simpozijima medicine koje organizira BHAAAS. Svjesni smo da mnogo studenata, pored velike želje za znanjem, nema finansijsku priliku za usavršavanje i ovo je za njih velika šansa. Ovakav događaj je sjajna prilika i za nas da prepoznamo potencijale i kvalitete koje posjeduju naši studenti, budući da su upravo oni ciljna skupina kojoj želimo predstaviti najnovija istraživanja i saznanja iz svijeta medicine, kazala je dr. Amina Smajlović.

Dr.Amina Smajlovic

Besplatna kotizacija obezbijeđena je za prvih 100 registriranih studenata medicine. Registracije se vrše putem web stranice:  https://bhaaas.org/sarajevo-2022/conference-registration/

Podsjećamo, BHAAAS ove godine organizira veliki naučni događaj pod nazivom „Dani BHAAAS u BiH“ koji će se održati od 23. do 26. juna u Sarajevu. “13. Dani BHAAAS u BiH“ će ugostiti neka od najvećih svjetskih imena iz različitih naučnih disciplina, a Medicinska sekcija će organizirati 17 stručnih simpozijuma, te četiri specijalna događaja.