Bazinga! Zanimljive činjenice o seriji Teorija velikog praska, koje niste znali!

Sheldon Cooper, Leonard Hofstadter, Howard Wolowitz, Rajesh Koothrappali, Penny.... da li postoji neko ko nije čuo za ova imena? Teško. Jedna od najpopularnijih humorističkih serija današnjice „The Big Bang Theory“ ili „Teorija velikog praska“ je postigla ogroman uspjeh kako kod nas, tako i na globalnom nivou. Iako je svaki dan pratimo i stičemo utisak da sve znamo o njoj, ipak postoje činjenice koje nisu svima poznate.


the big bang 05

Ima neka tajna veza….

Kaley Cuoco u ovoj seriji igra Penny koja ulazi u vezu s Leonardom kojeg igra Johnny Galecki. U stvarnom su životu takođe su bili u vezi i to pune dvije godine. Međutim, držali su je u tajnosti, a onda su na kraju prekinuli jer im je, kažu, bilo teško sakriti se od javnosti i uživati u privatnosti.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

tumblr mbfzfvJa9B1rn4qwao1 500

Penny nije bila u originalnoj pilot epizodi

Kaley Cuoco nije bila u prvoj pilot epizodi, jer još nije bila stvorena Penny. Umesto nje, bio je lik po imenu Katie kojeg je igrala glumica Amanda Walsh. Probna publika nije voljela ovaj lik, te je Katie zamjenjena, te je nastala Penny.

giphy

Muzika je važna

Mayim Bialik, glumica koja igra Amy, Sheldonovu djevojku, učila je i naučila svirati harfu posebno za ovu ulogu. Takođe, Jim Parson koji igra Sheldona, naučio je za ovu ulogu svirati teremin. Niste čuli za ovaj instrument? To je jedan od najranijih elektronskih instrumenata, zaista savršen izbor za Sheldona.

jYd4LDY

Jim Parsons se nije najbolje snalazio na časovima nauke na koledžu

Da! Dobro ste čuli. Genijalni Sheldon Cooper, sveznalica koja ima odgovor na svako pitanje, ali samo u seriji. U stvarno životu Jim Parsons, koji glumi Sheldona, na koledžu je imao problema na časovima nauke, jer mu nije išla najbolje.

giphy 3

Piskutavi glas

Niska Bernadette koju igra Melissa Rauch ima jako visok, piskutav glas, a nekima čak zbog toga jeste iritantna. Kako bilo, ovaj piskutavi glas nije njezin prirodni glas već ga je modulirala samo za ovu ulogu, a uzor joj je bila, pogađate – vlastita majka.

bernie laugh

Kako se Penny preziva?

Mislim, prije nego se udala za Leonarda. Nijednog momenta nismo uspjeli da pročitamo ili čujemo njeno prezime. Postoji spor između pisaca i producenata o tome da li će ili neće ikada saznati njeno prezime.

anigif enhanced 10550 1415728492 21

Stepenice

Mnogo scena se odvija dok glumci razgovaraju i penju se stepenicama do svojih stanova. Imate utisak da se penju na drugi ili treći sprat, a istina je zapravo da su za potrebe snimanja napravljene samo jedne stepenice i svako to hodanje snimljeno je na istim stepenicama.

stairs

Bazinga!

Sheldon često uzvikne: ‘Bazinga!’ a to označava nešto kao: ‘Jesam te!’ Dakle, kada napravi neku šalu, a druga strana i ne shvata da je zeznuta, Sheldon kaže: ‘Bazinga!’ Riječ je izumio Stephen Engel, producent i scenarist serije. Kovanica dolazi od riječi ‘zing’ koja označava nekog smiješnog. Takođe, Bazinga je bila inspiracija za ime jedne vrste pčele koja je otkrivena u 2013. To je brazilska orhidejska pčela po imenu Euglossa Bazinga.

8

Kreator Chuck Lorre uvek pošalje skrivenu poruku gledaocima u tekstu špice posle svake epizode

9

Sheldon i Leonard su dobili ime po Sheldonu Leonardu

Tvorci emisije su htjeli da odaju počast Sheldonu Leonardu, poznatom američkom glumcu,producentu, piscu, te su imena glavnih likova serije „The Big Bang Theory“ izveli iz njegovog imena i prezimena.

Sheldon leonard there there

(Sandra Janković / STUDOMAT.ba)