“Odaberi posao koji voliš i nećeš morati raditi nijedan dan u svome životu!”

Ivana, Ivona i Patricija tri su mlade i uspješne djevojke iz Mostara koje su svoju ljubav prema glazbi odlučile ujediniti stvorivši trio koji je u njhovom gradu i okolici postao prepoznatljiv i cijenjen. Pročitajte njihovu priču!


23316055 10215130027668391 1671030027 n 1

Tko su djevojke iz tria La Vita?

La Vita je trio duhovne glazbe kojeg čine Patricija Knezović (solist), Ivona Šakota koja svira flautu i Ivana Krešić za glasovirom.

Kada ste svoju ljubav prema glazbi odlučile ujediniti?

Patricija svojim predivnim i prepoznatljivim glasom godinama krasi svečanosti crkvenih vjenčanja uz Ivaninu klavirsku pratnju. U ljetu 2015. pridružuje se i Ivona, kolegica iz glazbene škole te se cjelokupna izvedba obogatila tonovima flaute.

Vjerujem da prije svakog nastupa imate zahtjevne probe. Kako usklađujete privatne i fakultetske obveze?

Naši nastupi su uglavnom vikendom, tako da je to značajna olakšica u organiziranju svakodnevnih aktivnosti. Zajedno se sastajmo na probama kroz tjedan, ali to nam ne predstavlja problem, obzirom da vladamo materijom, a volimo zajedno muzicirati. Smatramo da u životu uvijek trebamo biti proaktivni. Iako nam se možda često tako i ne čini, studentski dani su razdoblje u životu kad sigurno imamo energiju i dovoljno vremena da se okušamo u nekim novim aktivnostima ili unaprijedimo svoje vještine. Uz dvije kave tjedno manje, može se puno toga korisnog napraviti.

23360913 10215130027828395 2033287046 n

Kako ste se odlučile vašem triu dati ime La Vita?

Naši nastupi su većinom vezani za svečanosti vjenčanja- trenuci kada vjernici „ostavljaju oca i majku, prijanjaju jedno uz drugo“ te počinju živjeti jedan drugačiji život i svečanosti krštenja kao simbol rađanja novog života. Stoga smo izabrale znakovit naziv  “La Vita” (tal. “život”). Glazba nas je sprijateljila i ona je zaista naš život.

Okolina sigurno ima samo pozitivne reakcije na vaš rad. Zanime me ima li interesa za duhovnu glazbu?

Pozitivni komentari, preporuke od osoba s kojima smo već radile i broj ljudi koje traže naše izvođenje za vlastite prigode je odlična povratna poruka publike i dokaz velikog interesa za duhovnu glazbu. Ovim putem  zahvaljujemo se  svima koji su nam ukazali povjerenje, a mi dajemo sve od sebe da isto opravdamo i da im najznačajnije dane u životima učinimo još svečanijim.

23364958 10215130027628390 1770977770 n

Ivana i Ivona, studentice ste logopedije i edukacijske rehabilitacije. Možete li u svom budućem zanimanju pronaći poveznicu s glazbom i na taj način pomagati osobama s poteškoćama u razvoju.

Glazba u današnje vrijeme postaje sve više prepoznat i cijenjen medij u mnogim granama medicine, a posebno u području fizikalne medicine i rehabilitacije. Glazba je jedan od najboljih načina za smirenje i opuštanje djece, a glazbene aktivnosti djeci su vrlo prihvatljive. Kroz glazbene igre razvija se motorika, govor, kreativnost, a također je dokazano kako glazba pozitivno djeluje na inteligenciju pojedinca. Nadamo se da ćemo u svom budućem radu uspjeti spojiti dvije velike ljubavi.

Mlade ste i uspješne djevojke, koje uspjevaju uskladiti sve obveze. U čemu je tajna?

Hvala na komplimentima. Iako je poprilično otrcana izreka „Odaberi posao koji voliš i nećeš morati raditi nijedan dan u svome životu” u našem je slučaju istinita. Spojile smo ugodno s korisnim i ljubav prema glazbi se uistinu vidi kroz naš rad. Od srca bi svima poželjele isto!

(Karla Gardavski / STUDOMAT.ba)