Azra i Nejra: Zlatne studentice Medicinskog fakulteta u Tuzli i Sarajevu

Nejri, Azri i njihovim porodicama upućujemo iskrene čestitke!


zlatne studentice medicine

U sarajevskom Domu mladih upriličena je 16. svečana promocija 5.088 diplomanata i magistranata fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu (UNSA), najvećeg i najstarijeg univerziteta u Bosni i Hercegovini.

Ko su najbolji studenti na Univerzitetu u Sarajevu u 2020. godini?

U okviru svečanosti predstavljeno je i 200 dobitnika posebnih priznanja Univerziteta u Sarajevu i to dobitnika zlatne značke, srebrne značke i Povelje Univerziteta u Sarajevu.

Među dobitnicima posebnih priznanja je i Visočanka Nejra Mlačo, studentica Medicinskog fakulteta UNSA koja je odlikovana Zlatnom značkom sa prosjekom 9,68.

nejra mlaco

Svečanom akademijom i Univerzitet u Tuzli je obilježio 44. godišnjicu uspješnog rada i djelovanja. Na ovoj akademiji dodijeljene su zlatne plakete za studente koji su ostvarili izvanredne rezultate tokom studiranja.

Pogledajte ko su “zlatni studenti” na Univerzitetu u Tuzli

Zlatnu plaketu dobila je Azra Ibrišević sa prosjekom ocjena tokom školovanja 9,80 te je na taj način ova mlada djevojka iz Tuzle najbolja studentica svoje generacije na Medicinskom fakultetu u Tuzli.

azra ibrisevic

Nejri, Azri i njihovim porodicama upućujemo iskrene čestitke za ostvareni zavidan uspjeh u toku svog školovanja, a ovim mladim doktoricama želimo i mnogo sreće i uspjeha u nastavku profesionalne karijere.