fbpx

Asima jedna je od najljepših djevojaka na svijetu: Spada u mali postotak ljudi sa ovom kombinacijom

Modeling je izabrala kao hobi, a na prvo mjesto stavila je obrazovanje.


Foto: Instagram

Ova ljepotica nije iz Irske ili Škotske. Dolazi iz Bihaća, ima 23 godine i zove se Asima Sefić. Većina djevojaka ima prirodno crnu, smeđu ili plavu kosu, ali ne i Asima. Ona je lice koje će vam prije izaći ako pretražujete crvenokose djevojke na Pinterestu ili sličnim mrežama.

Advertisements

Plave oči i neobično crvena kosa su ono što je krasi čak toliko da spada u mali postotak ljudi, tačnije dva posto njih, u svijetu sa ovom kombinacijom boja.

Kada nju pitaju na koga je takva, ona ponosno ističe da je gene povukla na baku sa očeve strane.

Bakin gen je doprinio i da Asima bude često pozivana od strane raznih modeling agencija da bude dio njih.

– U svijet modelinga sam ušla slučajno. Poslije poziva i odrađenih fotografija sa Majom Topčagić, mogu reći da sam ušla u svijet mode u kome sam već devet godina. Prve fotografije koje sam napravila sa njom su uspješne i dan danas, ispričala je Asima.

Njena neobična ljepota nekoliko puta je krasila i modne časopise kao što su slavni Vogue i Daily Mail, a prije nekoliko godina je proglašena i za jednu od najljepših djevojaka svijeta jednog YouTube kanala sa nekoliko miliona pratilaca. Na Instagram nalogu Asima broji preko 26 hiljada pratilaca.

Modeling je izabrala kao hobi, a na prvom mjestu stavila je obrazovanje. Na svom profilu je istakla da je završila studij na Islamsko pedagoškom fakultetu , Odsjek socijalna pedagogija i duhovna skrb.

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!