Asima jedna je od najljepših djevojaka na svijetu: Spada u mali postotak ljudi sa ovom kombinacijom

Modeling je izabrala kao hobi, a na prvo mjesto stavila je obrazovanje.


asima sefic
Foto: Instagram

Ova ljepotica nije iz Irske ili Škotske. Dolazi iz Bihaća, ima 23 godine i zove se Asima Sefić. Većina djevojaka ima prirodno crnu, smeđu ili plavu kosu, ali ne i Asima. Ona je lice koje će vam prije izaći ako pretražujete crvenokose djevojke na Pinterestu ili sličnim mrežama.

Plave oči i neobično crvena kosa su ono što je krasi čak toliko da spada u mali postotak ljudi, tačnije dva posto njih, u svijetu sa ovom kombinacijom boja.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Kada nju pitaju na koga je takva, ona ponosno ističe da je gene povukla na baku sa očeve strane.

Bakin gen je doprinio i da Asima bude često pozivana od strane raznih modeling agencija da bude dio njih.

– U svijet modelinga sam ušla slučajno. Poslije poziva i odrađenih fotografija sa Majom Topčagić, mogu reći da sam ušla u svijet mode u kome sam već devet godina. Prve fotografije koje sam napravila sa njom su uspješne i dan danas, ispričala je Asima.

Njena neobična ljepota nekoliko puta je krasila i modne časopise kao što su slavni Vogue i Daily Mail, a prije nekoliko godina je proglašena i za jednu od najljepših djevojaka svijeta jednog YouTube kanala sa nekoliko miliona pratilaca. Na Instagram nalogu Asima broji preko 26 hiljada pratilaca.

Modeling je izabrala kao hobi, a na prvom mjestu stavila je obrazovanje. Na svom profilu je istakla da je završila studij na Islamsko pedagoškom fakultetu , Odsjek socijalna pedagogija i duhovna skrb.