“Antibiotici – PLO”: Projekat studenata Farmaceutskih fakulteta u Sarajevu i Mostaru

Studentska asocijacija Farmaceutskog fakulteta - SAFF je nevladina organizacija pri Farmaceutskom fakultetu UNSA koja ove godine u periodu od 14. do 18. novembra 2016. godine sprovodi projekt pod nazivom "Antibiotici - Posljednja Linija Odbrane" (APLO) za vrijeme Svjetske sedmice svjesnosti o antibioticima (14 – 20. novembar).


Projekat je podržan i finansiran od strane Svjetske zdravstvene organizacije te se izvodi u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade KS, JU “Apoteke Sarajevo”, JU “Dom zdravlja KS”, Farmaceutskim fakultetom UNSA, kao i sa Studentskim zborom Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Advertisements

U sklopu projekta će se u devet srednjih škola održati po dvije interaktivne edukativne radionice. Projekt je značajan za populaciju srednjoškolaca budući da su oni u mogućnosti da utiču na svijest drugih ukoliko se ispravno i dovoljno educiraju. Radionice su interaktivnog i informalnog tipa, dizajnirane radi većeg angažmana učenika i boljeg usvajanja informacija o ovoj temi, tj. odgovornoj upotrebi antibiotika i shvaćanja koncepta rezistencije na antibiotike.

Projekt će se sprovesti u Sarajevu i Mostaru, ali će se osim srednjoškolaca i svi građani moći informisati o ovoj tematici i to u sljedećim poslovnicama JU “Apoteke Sarajevo”:

  • Apoteka „Saraj polje“ svaki radni dan od 14. do 18. novembra u terminu od 10:00 do 17:00
  • Apoteka „Baščaršija“ svaki radni dan od 14. do 18. novembra u terminu od 10:00 do 17:00

antibiotici-posljednja-linija-odbrane-projekat-studenata-farmaceutskih-fakulteta-u-sarajevu-i-mostaru-2

Advertisements

Organizatori pozivaju sve građane da u datom terminu posjete ove poslovnice Apoteka i informišu se o ovoj značajnoj temi.

Za sve dodatne informacije i kontakt, kao i termine kada i u kojim školama i apotekama se nalaze volonteri možete naći na našoj službenoj web stranici: www.antibiotici-plo.com ili na Facebook stranici: www.facebook.com/antibioticiPLO/.

(STUDOMAT.ba)