AIESEC Sarajevo: Projekat “Children Heading for Tomorrow”

Lokalni ured Sarajevo organizacije studenata AIESEC je trenutno fokusiran na projekat baziran na razmjeni pod nazivom "Children Heading for Tomorrow". Počele su radionice koje studenti iz pet evropskih zemalja održavaju u Dječijem domu "Bjelave".


Lokalni ured Sarajevo organizacije studenata AIESEC je trenutno fokusiran na projekat baziran na razmjeni pod nazivom “Children Heading for Tomorrow”. Počele su radionice koje studenti iz pet evropskih zemalja održavaju u Dječijem domu “Bjelave”.

Cilj projekta jeste inkluzija djece bez roditeljskog staranja u društvo, edukacija o toleranciji, društvenoj odgovornosti i organizovanosti, ali i približavanje drugačijih kultura i različitih razmišljanja.

AIESEC je najveća međunarodna mreža studenata i mladih ljudi, koja vrši pozitivan utjecaj na društvo kroz iskustva koja razvijaju mlade lidere u 124 zemlje i teritorije svijeta. Ima viziju da ispuni ljudski potencijal i doprinese miru u svijetu, te propagira toleranciju i uvažavanja članova međusobno. Studentske prakse i slični projekti su karakteristični za ovu organizaciju. U Bosni i Hercegovini AIESEC djeluje već šezdeset godina.

Projekat “Children Heading for Tomorrow” je u glavni grad Bosne i Hercegovine doveo Radua Mariana i Sebastiana Koreka iz Rumunije, Kamilu Marciniak, Katarinu Spychai i Joannu Zalewsku iz Poljske, Ecenaz Goze iz Turske, Ritu Zinchenko iz Rumunije te Meryem Gotze iz Njemačke koji će na radionicama nastojati ostvariti cilj ovog projekta. Partneri projekta su Raiffeisen Leasing i Opština Centar.

Nakon uvodnih radionica praktikanti su zadovoljni saradnjom djece i oduševljeni su što su se odlučili za rad na ovom projektu, a također i djeca dijele zadovoljstvo upoznavanja novih prijatelja. Treba naglasiti da će osim u Dječijem domu Bjelave studenti na razmjeni održati radionice i u osnovnim školama “Musa Ćazim Ćatić” te “Silvije Strahimir Kranjčević”, saopšteno je iz AIESEC-a Sarajevo.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X