AIESEC Sarajevo i STUDOMAT potpisali sporazum o saradnji

Jučer je u Sarajevu potpisan sporazum o saradnji između AIESEC-a Sarajevo i portala STUDOMAT.ba.


aiesec sporazum

Jučer je u Sarajevu potpisan sporazum o saradnji između AIESEC-a Sarajevo i portala STUDOMAT.ba.

Sporazumom o saradnji ove dvije organizacije se obavezuju da će pružati podršku u projektima od zajedničkog interesa.

– AIESEC Sarajevo je prepoznao kvalitet STUDOMAT portala, kao jednog od vodećih internet portala među studentskom populacijom. Vizija STUDOMAT portala je slična viziji AIESEC-a, kao najveće organizacije vođene od strane studenata koja za cilj ima stvaranje mladih lidera kroz pozitivan utjecaj na društvo, izjavila je potpredsjednica AIESEC-a Sarajevo Hana Hasković.

STUDOMAT će kao generalni medijski sponzor pratiti sve projekte i aktivnosti AIESEC-a Sarajevo.

– Sa AIESEC-om smo i ranije sarađivali, ali nam predstavlja zadovoljstvo da smo tu saradnju ozvaničili potpisivanjem sporazuma o saradnji. STUDOMAT će u skladu sa svojim mogućnostima i kapacitetima nastaviti podržavati rad AIESEC-a Sarajevo i pravovremeno izvještavati o projektima i aktivnostima ove studentske organizacije, kazao je direktor portala STUDOMAT.ba Amer Musić.

[box type=”shadow”]AIESEC, najveća organizacija vođena od strane studenata, je međunarodna platforma kroz koju mladi ljudi otkrivaju i razvijaju svoj potencijal i vrše pozitivan uticaj na društvo. Radeći u partnerstvu sa kompanijama i univerzitetima, AIESEC ima preko 60 godina iskustva u razvoju mladih lidera sa internacionalnim iskustvom. AIESEC čini više od 86000 članova sa 2400 univerziteta u preko 113 zemalja i teritorija. AIESEC u Bosni i Hercegovini postoji od 1953. godine, što BiH čini jednom od najstarijih AIESEC zemalja svijeta.[/box]

(STUDOMAT.ba)