AIESEC: Nacionalni projekat ‘REVOLUTION’ u Banjoj Luci, Sarajevu i Mostaru

AIESEC LC Banja Luka najavljuje novi projekat pod nazivom 'Revolution', prvi nacionalni AIESEC projekat u BiH, koji se osim u Banjoj Luci realizuje i u Sarajevu i Mostaru.


Foto: Muzej savremene umjetnosti RS
Foto: Muzej savremene umjetnosti RS

Cilj ovoga projekta jeste približavanje kulture i umjetnosti mladima i njihovo angažovanje na polju kulturnog obrazovanja.

Kako navode iz AIESEC Banja Luka, inostrani studenti, koji će da učestvuju u ovome projektu (Grčka, Italija, Brazil, Njemačka, Češka, Srbija i Španija) će kroz razvoj inovativnih marketinških strategija, da pokušaju da poboljšaju promociju kulturoloških institucija, za koje smatraju da su nedovoljno, a nepravedno zapostavljene od strane omladine.

Pomenute institucije su posvećene kulurnom i umjetničkom životu grada a to su: Banski dvor, Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske i Studentsko pozorište.

– Takođe, ovo je prilika da Banja Luku prikažemo u najboljem svjetlu studentima iz inostranstva, a ujedno je i prilika da naši studenti provedu ovo ljeto družeći se sa vršnjacima iz dalekih zemalja i da shvate višestruki značaj volonterizma, navodi se na kraju saopštenja iz AIESEC LC Banja Luka.

Projekat počinje 15. jula i trajaće do 28. avgusta, za kada je zakazan finalni događaj.

(STUDOMAT.ba)