71 godina UNSA: Pogledajte predivnu izložbu sarajevskih studenata

Povodom godišnjice je u Rektoratu postavljena izložba umjetničkih radova studenata Akademije likovnih umjetnosti.


izlozba

Univerzitet u Sarajevu tokom decembra tradicionalno obilježava godišnjicu svog osnivanja, a ove 2020., UNSA “puni” 71 godinu.

 – 2. decembar 1949. godine ostat će trajno zapisan kao početak promjene bosanskohercegovačke paradigme. Naime, 2. decembra prije 71 godinu osnovan je Univerzitet u Sarajevu. Dan osnivanja prvog univerziteta u Bosni i Hercegovini predstavlja jedan od najznačajnijih datuma u historiji naše zemlje, što je potvrdilo i vrijeme koje je uslijedilo, istakli su iz UNSA.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Naglasili su da je 71. rođendan svake institucije prilika da se zastane, pogleda u prošlost i osmisli njena bliža i daljnja budućnost.

– Izazovi na kraju druge dekade 21. stoljeća bili su ogromni za čitavo čovječanstvo. Još jednom se pokazalo da su nauka i znanje kao i naučnoistraživački rad presudni u kreiranju i opstanku života i civilizacijskih vrijednosti koje baštinimo, naveli su iz UNSA.

Između ostalog, povodom godišnjice danas je u Rektoratu postavljena izložba umjetničkih radova studenata Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, piše Radio Sarajevo.

Pogledajte u fotogaleriji neke od radova.