2TM poziva buduće studente na online kurseve slovenačkog jezika

Kompanija 2TM otvorila je prijave na 50 i 100-časovne online kurseve slovenačkog jezika. Kursevi koje je akreditovalo Ministarstvo obrazovanja, nauke i sporta Republike Slovenije namijenjeni su kandidatima koji se pripremaju za upis u slovenačke obrazovne institucije, kao i svima koji žele da nauče slovenački jezik. Kursevi su univerzalni – uz njihovu pomoć možete naučiti jezik od nule i proširiti postojeće znanje.


Online ucenje slovenackog jezika

Radeći sa nastavnicima koji govore maternji jezik, učenici će naučiti da pričaju, čitaju slovenački i da razumiju slovenački govor. Polaznici kurseva moći će samouvjereno da komuniciraju na slovenačkom jeziku u svim sferama života i da se osjećaju prijatno u slovenačkom okruženju. Časovi – 2 puta nedjeljno u trajanju od 2 akademska časa – održavat će se uveče, na platformi Zoom i tako će biti pogodni za studente koji su zauzeti poslom ili studiraju tokom dana. Također je pogodno da se obrazovni proces može izvoditi u poznatom kućnom okruženju, bez gubljenja vremena na putu. Početak nastave za oba kursa održat će se 15. oktobra 2020.

Za 50-časovne kurseve postoje 2 termina: prvi termin će trajati od 15. oktobra 2020 do 31. januara 2021, za drugi – od 1. februara 2021 do 30. aprila 2021.

Period studija za 100-časovne kurseve slovenačkog jezika je od 15. oktobra 2020 do 30. aprila 2021.

Cije 50-časovnih online kurseva iznosi 200 eera, 100-časovnih kurseva – 380 eura.  Pogledajte cjeloukupnu ponudu kurseva ovdje.

Da biste se upisali na kurseve, morate popuniti obrazac na stranici 2TM ili se obratite putem e-maila na education@2tm.si Također, ovdje možete dobiti sve informacije o prijemu u slovenačke obrazovne institucije.