Pored stručne razmjene i predstavljanja najboljih praksi u obrazovanju, te dobitnika nagrade za inovativne nastavnike u BiH, ovogodišnja konferencija „Nastavnici u akciji“ biće prilika za pokretanje dijaloga sa građanima/kama o tome kakvo obrazovanje želimo i trebamo za našu djecu, koje vrijednosti trebamo promovisati, kako pomoći djeci da razviju kritičko promišljanje i mnoga druga.

Tokom subotnjeg popodneva u Štrosmajerovoj ulici će biti organizovane aktivnosti za djecu svih uzrasta, a za to vrijeme roditelji mogu „popiti kafu sa…“ odgajateljima, psiholozima, nastavicima i drugim stručnjacima iz obrazovanja. Učesnici Konferencije će anketirati građane/ke, a poruke koje žele poslati inovativni nastavici iz BiH i drugih zemalja moći ćete pročitati na posterima postavljenim u izlozima trgovina u centru Sarajeva.

Više o Konferenciji na http://www.sbs.ba/10-regionalna-konferencija/

Program Konferencije možete pronaći ovdje.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati: Centar za obrazovne inicijative Step by Step 033 667 673 ili direktno izvršnu direktoricu Radmilu Rangelov Jusović na telefon: 061 157 869, ili e-mail: radmila@coi-stepbystep.ba

(Školski.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.