10. Regionalna konferencija edukatora/ica „Nastavnici u akciji“

U Hotelu Holiday u Sarajevu, od 23. do 26.08.2018. godine, održava se deseta po redu Regionalna konferencija edukatora i edukatorica. Konferencija okuplja preko 300 nastavnika i nastavnica sa svih nivoa obrazovanja, iz šest zemalja bivše Jugosavije, ima preko 100 prezentacija i radionica i više od 140 predavača.


Pored stručne razmjene i predstavljanja najboljih praksi u obrazovanju, te dobitnika nagrade za inovativne nastavnike u BiH, ovogodišnja konferencija „Nastavnici u akciji“ biće prilika za pokretanje dijaloga sa građanima/kama o tome kakvo obrazovanje želimo i trebamo za našu djecu, koje vrijednosti trebamo promovisati, kako pomoći djeci da razviju kritičko promišljanje i mnoga druga.

Advertisements

Tokom subotnjeg popodneva u Štrosmajerovoj ulici će biti organizovane aktivnosti za djecu svih uzrasta, a za to vrijeme roditelji mogu „popiti kafu sa…“ odgajateljima, psiholozima, nastavicima i drugim stručnjacima iz obrazovanja. Učesnici Konferencije će anketirati građane/ke, a poruke koje žele poslati inovativni nastavici iz BiH i drugih zemalja moći ćete pročitati na posterima postavljenim u izlozima trgovina u centru Sarajeva.

Više o Konferenciji na http://www.sbs.ba/10-regionalna-konferencija/

Program Konferencije možete pronaći ovdje.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati: Centar za obrazovne inicijative Step by Step 033 667 673 ili direktno izvršnu direktoricu Radmilu Rangelov Jusović na telefon: 061 157 869, ili e-mail: radmila@coi-stepbystep.ba

(Školski.ba)