31.05.2016.

Zbog velikog interesovanja održano drugo testiranje za stipendije na IUS-u

Srednjoškolci iz cijele Bosne i Hercegovine dobili su drugu priliku da iskoriste svoje pravo na stipendiju na IUS.

Internacionalni univerzitet Sarajevo upriličio je drugo testiranje koje se održalo u subotu, 28. maja 2016. godine.

Učenici koji nisu izašli na prvo testiranje sada su imali priliku da ostvare popust na školovanje u procentima od 100%, 85%, 75%, 50%, 35%, 25% i 15% koje dodjeljuje SEDEF fondacija, koja je ujedno i osnivač Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS).

Ove godine, samo na prvom ispitnom roku svoje učešće je uzelo 1.600 studenata a podijeljeno je više od 1.000 stipendija.

U proteklih 12 godina, ova visokoobrazovna institucija ponudila je veoma kvalitetno obrazovanje domaćim i stranim studentima na tri ciklusa studija, a Univerzitet se razvijao vrlo intenzivno i među prvima je u BiH nastavu prilagodio evropskim standardima. IUS trenutno nudi 21 studijski program na 5 fakulteta, uključujući i nedavno osnovani Fakultet Prava i Edukacijski fakultet.

(STUDOMAT.ba)

Instalirajte našu Android aplikaciju i brzo i jednostavno pratite nove konkurse za stipendije i poslove. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter i Instagram. Sve informacijte čitajte i na našem Viber chatu.

Imate pitanje u vezi studija? Prijavite se i diskutujte sa više od 22.700 registrovanih članova. Člansto na portalu donosi vam i mogućnost besplatnog korištenja naše Skriptarnice.