Master na Univerzitetu Hamad bin Kalifa u Kataru

Univerzitet Hamad bin Kalifa je otvorio aplikacije za upis treće generacije studenata na master program iz oblasti energetike i resursa. Namjenjen potencijalnim menadžerima i direktorima, program se tokom 16 mjeseci fokusira na pojedince koji rade u oblastima gdje uticaj proizvodnje, potrošnje ili životne okoline na energiju i prirodne resurse može uticati na prihod ili politike.


hbku hamad bin kalifa katar

Program traje 350 sati i izvodi se na engleskom jeziku. Sastoji se od uvodnog modula kojeg slijede intenzivni moduli u trajanju od 10 do 11 dana.

Svaki modul se sastoji od predmeta koji uključuju akademske prezentacije, simulacije, studije slučaja. Od studenata se zahtjeva da provode samostalne studije i dostavljaju zadatke između sesija online. Tokom studija izučavati će se geopolitika, fosilna goriva, tehnolofije energije i petrohemikalije kao i robe i klima na finansijskim tržištima.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Zainteresovani moraju imati bachelor diplomu i dokaz o profesionalnim dostignućima i pokazati potencijal da preizmu veće menadžerske obaveze. Po završetku studija, studenti će dobiti diplomu Univerziteta Hamad bin Kalifa i steći će pravo da dobiju certifikate o završetku sa Džordžtaun Univerziteta, HEC Pariz i A&M Univerziteta u Teksasu – partnerskih univerziteta Univerzitetu Hamad bin Kalifa.

Univerzitet Hamad bin Kalifa je najboljim studentima koji budu primljeni na program osigurao i stipendije.

Više informacija na www.hbku.edu.qa ili putem e-maila: hbku.e&r@qf.org.qa

(UNMO)