Svojim primjerom pokazuje da čak ni godine nisu prepreka kada se nešto stvarno želi.

25-godišnji Srećko Ilić iz Bijeljine najbolji je dokaz izreke “sve se može kad se hoće” i svojim primjerom pokazuje da čak ni godine nisu prepreka kada se nešto stvarno želi.

Srećko je jedan od najmlađih asistenata na Fakultetu poslovne ekonomije Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Na ovom fakultetu pohađao je studijski program Poslovna informatika i ponio laskavu titulu studenta generacije nakon čega je ostao na fakultetu kao saradnik u nastavi, tj. asistent, prenosi Noviglas.info.

 – Izvodim vježbe iz šest predmeta, na sve četiri godine osnovnih akademskih studija. Moja uža naučna oblast su Informacione nauke – društveni aspekti. Sada pohađam master studij, na studijskom programu Digitalna ekonomija, takođe na Fakultetu poslovne ekonomije Bijeljina. Planiram i doktorske studije nakon što završim master kako bih mogao napredovati u izborima u viša zvanja i izgraditi uspješnu poslovnu karijeru obavljajući posao koji volim, kaže ovaj uspješni mladić.

Posao kojim se bavi nudi mu bezbroj mogućnosti za napredovanje i usavršavanje, kaže Srećko i dodaje da su mogućnosti neograničene kada posjedujete znanje.

 – Posao koji sada radim, kao asistent, je nešto što sam oduvijek želio. Još tokom osnovnog obrazovanja, kasnije i tokom srednjoškolskog obrazovanja, volio sam da pomažem drugima da savladaju sve one predmete koje su teže savladavali, a sa čijim savladavanjem ja nisam imao nikakvih poteškoća. Vjerujem da se još tada rodila ljubav prema ovom poslu. Mnogo puta sam slušao priče drugih koji su govorili da je rad u obrazovnom sektoru jedan od najplemenitijih i najljepših poslova, a ja se svakim danom sve više i više usaglašavam sa njima.

Iako je jedan od najmlađih asistenata na svom fakultetu, a i sam je na master studijama, sa studentima ima dobru komunikaciju. Kako kaže, njegova obaveza je da sve razjasni do najsitnijih detalja, što radi sa velikim zadovoljstvom.

 – Studenti kojima ja predajem su izuzetno kulturni i vaspitani mladi ljudi, te mi nije teško da im i po više puta objasnim nešto što na prvi mah nisu razumjeli. Kada sam upisao Fakultet poslovne ekonomije, mnoge ekonomske pojmove ja nisam razumio, ali sam zahvaljujući svim profesorima i profesoricama i asistentima i asistentkinjama uspio da savladam sve ono što mi je bilo nepoznato. Poučen sopstvenim iskustvom, danas kao asistent imam još jedan razlog više da se što više potrudim i svima, koji su u mojoj ili sličnoj situaciji, olakšam njihov proces studiranja na način da im što bolje i detaljnije objasnim sve ono što je vezano za gradivo a njima još uvijek nedovoljno jasno, kaže ambiciozni Srećko.

Studentske dane, pored sticanja znanja, pamtiće i po upoznavanju ljudi koji su postali njegovi prijatelji za cijeli život. Svojim budućim studentima i kolegama poručuje da je dobra organizacija pola posla.

 – Budućim kolegama brucošima bih svakako preporučio da adekvatno organizuju svoje vrijeme, da se maksimalno trude, a rezultati će zasigurno sami doći i uspjeh u njihovom daljem poslovnom životu je zagarantovan.