Završeni radovi na novoj zgradi AGGF-a i Šumarskog fakulteta

Ova dva fakulteta sljedeću akademsku godinu dočekat će u novim prostorijama.


unibl
Foto: Nezavisne novine

Uspješno su završeni svi građevinski radovi na izgradnji objekta u kojem će biti smješten Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet i Šumarski fakultet Univerziteta u Banjaluci (UNIBL).O svemu je informisan i Upravni odbor Univerziteta, na 23. sjednici, održanoj 4. maja 2023. godine, saopšteno je iz UNIBL.

Kako je u svom izvještaju Upravnom odboru UNIBL navela Komisija za kontrolu izvedenih građevinskih radova na objektu u izgradnji za smještaj Arhitektonsko-građevinskog-geodetskog fakulteta i Šumarskog fakulteta, u narednom periodu na redu je dobijanje upotrebne dozvole za objekat u kampusu, slijedi energetski pregled objekta na osnovu kojeg će biti dobijen energetski certifikat Fonda za zaštitu životne sredine RS.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Dalje se navodi da u junu slijedi i tehnički prijem objekta, a nakon toga i dobijanje same upotrebne dozvole od Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Banjaluka.

 – Svakako je važno naglasiti i to da je toku procedura javne nabavke namještaja i opreme za ovu zgradu, a sve u cilju kako bi ova dva fakulteta sljedeću akademsku godinu dočekala u novim prostorijama, navodi se u saopštenju, pišu Nezavisne.

Inače, sredstva za završetak radova na zgradi Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta i Šumarskog fakulteta obezbijedila je Vlada RS, a posao koji je trajao od jula 2021. do aprila ove godine obavljao je konzorcijum banjalučkih firmi na čelu sa firmom “Tekton”.