Koliko troši prosječan student? Studentica otkrila iznos mjesečnih troškova

Da li mislite da je ovo previše? Koliko vi trošite u toku jednog mjeseca?


Foto: Envato
Foto: STUDOMAT / Envato

Studentski život sve je skuplji, a standard sve manji. To se podudara i sa životom svih drugih ljudi s obzirom na izrazito velika poskupljenja kojima svjedočimo gotovo svakodnevno. Samim time, studenti su često u nepovoljnim situacijama gdje moraju često razmišljati o tome kako će raspodijeliti svoje financije, a da bi im ostalo za sve potrebe koje imaju.

Jedna studentica, koja studira i živi u Dubrovniku, odlučila je pratiti svoje financije i napravljene troškove unutar perioda od mjesec dana te na kraju mjeseca vidjeti, koliko novaca joj je potrebno za život.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Hrana najskuplja

Za početak, krenula je nabrajati sve troškove koje ima na mjesečnoj bazi, a gotovo najviše izdvaja za hranu na koju mjesečno potroši otprilike 129 eura i 40 centi.

Nadalje, ona živi u studentskom domu kojeg plaća 112 eura i 80 centi, a uz to, plaća i pranje odjeće na koje je tog mjeseca potrošila 9 eura i 32 centa, iako se taj trošak zna popeti čak i do 13 eura, kako govori dubrovačka studentica u videu.

Od ostalih troškova izdvaja pokaz za javni prijevoz, čija cijena iznosi 6 eura i 66 centi, odlazak na kafe koje mjesečno plaća otprilike 37 eura i 48 centi te cigarete koje povremeno kupuje, a stoje ju 14 eura i 64 centa.

Troškovi kafa i cigareta variraju

No, za troškove odlaska na kafe i kupovine cigareta napominje kako variraju, s obzirom na to da nekad odlazi češće, nekad rjeđe, a isto to vrijedi i kod kupovanja cigareta, prenosi Mojfaks.

Nadalje, plaća mobitel 14 eura i 64 centa, za higijenske potrepštine i kozmetiku otprilike izdvaja 26 eura. Na kraju, u troškove računa i odlazak u svoj rodni kraj jednom mjesečno, čiji prijevoz iznosi 30-ak eura, kao i otprilike jedan izlazak mjesečno koji, također, iznosi otprilike 30 eura.

Krajnji iznos svih navedenih troškova iznosi otprilike između 410 i 412 eura.

@marijanatadicc

Iako nekad si kupim nesto od odjece ali to ne bude svaki mjesec pa nisam racunala… #foryou #fyp #viral #howmuchispendinamonth #student #college #fakultet #potrošnja #balkan

♬ Chill Vibes – Tollan Kim